UVEREN SAM DA ZELENSKI NEĆE ISPUSTITI ADUT IZ RUKU Vučić o tome da li će Ukrajina priznati nezavisnost Kosova

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Avg.2023, 22:35

"UVEREN SAM DA ZELENSKI NEĆE ISPUSTITI ADUT IZ RUKU" Vučić o tome da li će Ukrajina priznati nezavisnost Kosova

Zapad želi da reši pitanje KiM što pre.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da veruje da Ukrajina neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije jer bi time u jednom danu izgubila sve adute koje ima u rukama i sav politički kredibilitet.

Vučić je to rekao na pitanje novinara na konferenciji za medije u Palati Srbija da se mogu čuti komentari da će Ukrajina priznati tzv. Kosovo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Predsednik je podsetio da nam je Ukrajina prijateljska zemlja i da nikada nismo imali probleme.

- Mislim i uveren sam, da je predsednik Volodimir Zelenski mnogo mudriji i pametniji od šefa spoljnopolitčkog odbora ukrajinskog paralamenta (Oleksandar Merežga) jer zamislite da Ukrajina prizna nezavisno Kosovo, u jednom danu je izgubila sve što je imala u rukama. Danas može da kaže da se drži međunarondog prava i Povelje UN. Kako to posle može da kaže. Uveren sam da taj adut Zelenski neće baciti iz svojih ruku - rekao je Vučić.

Dodao je da bi Ukrajina na taj način u danu izgubila kompletan politički kredibilitet.

Predsednik je naveo da veruje da postoje pritisci i na sve evropske zemlje, na svih pet koje nisu priznale tzv. Kosovo, na zemlje od Ukrajine do Moldavije, jer postoje pritisci i na Srbiju zato što "Zapad želi da završi to pitanje KiM što pre moguće".

- To je njihov posao, 15 godina to pokušavaju. Dobro im je išlo od 2008. do 2012, malo lošije posle toga, jer imaju više nepriznanja nego priznanja - rekao je predsednik Vučić i naglasio da ta borba nije laka.

- Još se borimo - poručio je predsednik i dodao da borba traje bez obzira koliko su ti koji se zalažu za nezavisnost KiM moćni.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.