UŠLI SMO U EKSTREMNO RIZIČNU FAZU KRIZE NA KIM Urednik portala Kosovo onlajn poručio: Aljbin bi da na silu osvoji teritoriju

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Dec.2022, 09:40

"UŠLI SMO U EKSTREMNO RIZIČNU FAZU KRIZE NA KIM" Urednik portala "Kosovo onlajn" poručio: Aljbin bi da na silu osvoji teritoriju

Miloš Garić, urednik portala Kosovo onlajn, kaže za RTS da je Aljbin Kurti spreman da ide do kraja dok god ga budu puštali sa Zapada da sprovodi antisrpsku politiku.

- Mi smo događajima od prethodna dva dana ušli u definitivno ekstremno rizičnu fazu ove krize i to je ono što je potpuno jasno. Kurti je najavama, posebno jučerašnjom da će svom silom kojom raspolaže da se suprotstavi Srbima, jer on Srbe smatra kriminalcima i da ima sva prava da pošalje na njih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << čitav arsenal oružja i policajce. Mi imamo sve razloge da strepimo i da se spremamo za veoma opasne događaje koji su pred nama i koji mogu da liče na one od 2004. i 2008. na KiM - rekao je Garić.

Kaže da je juče razgovarao sa Davorom Markovićem nepsoredno nakon što su ga, kako je rekao, specijalne jedinice maltretirale i tukle kod Gazivoda.

- On je vozio svoj automobil i naišao na tu patrolu. Oni su ga izvukli iz kola, bacili u kanal, izuli, skinuli čizme i čarape, i pucali nasumično ka brdima i srpskim selima, izazivajući opasnost, držali su ga više od sat u takvom položaju i gledali spiskove na kojima traže neke Srbe - rekao je Garić.

Navodi da Kurti želi na silu da osvoji taj prostor, jer im smeta prisustvo i otpor Srba.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.