RHMZ: Grmljavina u celoj zemlji, u većem delu kiša

Izvor: RTS, 22.Maj.2018, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RHMZ: Grmljavina u celoj zemlji, u većem delu kiša

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) objavio je da na teritoriji cele Srbije danas treba očekivati grmljavinu, a kiša je najavljena u Bačkoj, Sremu, Šumadiji, zapadnoj, istočnoj, jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, ali i na Kosovu i Metohiji.
Zbog toga je na grafičkoj mapi RHMZ-a na snazi žuti meteo-alarm, koji podrazumeva da vreme može biti opasno, da te vremenske pojave koje su prognozirane >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nisu neuobičajene, ali da je svakako potreban oprez.

Iz RHMZ savetuju sve one koje planiraju aktivnosti, a koje zavise od vremenskih uslova, da nastave sa praćenjem očekivanih meteoroloških promena.
Nestabilno vreme, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom, biće do četvrtka, 24. maja.
Ponegde će biti kratkotrajne vremenske nepogode, izraženije na zapadu, jugozapadu i jugu Srbije, gde se očekuje preko 30 milimetara kiše za tri sata, kao i lokalna pojava grada i olujnog vetra, upozorio je RHMZ.
Sutra će biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno. Pre podne sa dužim sunčanim intervalima, od sredine dana kiša i pljuskovi sa grmljavinom, ponegde i pojavom grada, očekuju se u većini krajeva, a biće izraženiji na zapadu, jugozapadu i jugu Srbije.
Vetar slab i umeren jugoistočni. Jutarnja temperatura od 11 do 18 stepeni, najviša dnevna od 24 do 28 stepeni.
U Beogradu promenljivo oblačno i toplo sa dužim sunčanim intervalima, posle podne se očekuje kratkotrajna kiša ili pljuskovi sa grmljavinom.
Vetar slab i umeren jugoistočni. Jutarnja temperatura oko 18 stepeni, najviša dnevna oko 27 stepeni.
U četvrtak će biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom uglavnom u poslepodnevnim satima, a ponegde se očekuje i pojava grada.
Potom će preovlađivati sunčano, a u petak i za vikend se, uz lokalni razvoj oblačnosti, očekuje ređa pojava popodnevnih pljuskova i grmljavina.
Najviša dnevna temperatura oko i malo iznad prosečnih vrednosti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.