UNS i DNKiM: Protest zbog ponižavajućeg odnosa Marka Đurića prema novinarima srpskih redakcija

Izvor: Vesti-online.com, 24.Dec.2015, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS i DNKiM: Protest zbog ponižavajućeg odnosa Marka Đurića prema novinarima srpskih redakcija

Udruženje novinara Srbije (UNS) i Društvo novinara Kosova i Metohije (DNKiM) protestuju zbog ponižavajućeg odnosa direktora Kancelerije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića prema novinarima srpskih redakcija na Kosovu.

Đurić je u četvrtak tokom boravka u Lapljem Selu najavio novinarima srpskih redakcija svoju posetu Janjevu, a potom se tamo nije pojavio.

UNS i DNKiM smatraju lošom praksom da Kancelarija za KiM organizuje u Gračanici prijem za novinare albanskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << redakcija sa Kosova koji na koktelima dobijaju izjave od gospodina Đurića u vezi sa Zajednicom srpskih opština i odlukom Ustavnog suda Kosova, dok samo dan kasnije Đurić odbija da da izjavu novinarima srpskih redakcija u Lapljem Selu, uz obećanje da će to učiniti tokom posete Janjevu .

UNS i DNKiM ističu da su novinari srpskih redakcija direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju čekali u Janjevu više od dva sata na temperaturi ispod nule, ali se on nije pojavio. Razišli su se onog momenta kada je stigla informacija da se Đurić, iako je najavio, neće pojaviti u Janjevu gde stanovništvo u ovom kraju danas obeležava Badnji dan po Gregorijanskom kalendaru.

UNS i DNKiM od Kancelarije za Kosovo i Metohiju i njenog direktora Marka Đurića traže izvinjenje novinarima srpskih redakcija, kao i objašnjenje za ovakav ponižavajući odnos prema koleginicama i kolegama koji izveštavaju na srpskom jeziku sa prostora Kosova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Protest zbog nedolaska Đurića

Izvor: Akter, 25.Dec.2015, 00:16

Udruženje novinara Srbije (UNS) i Društvo novinara Kosova i Metohije (DNKiM) protestovali su zbog, kako se navodi, ponižavajućeg odnosa direktora Kancelerije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića prema novinarima srpskih redakcija na Kosovu..Đurić je danas tokom boravka u Lapljem Selu najavio novinarima...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.