Izvor: JUGpress.com, 18.Mar.2024, 23:00

UNS i DNKiM: Ispravka lažne vesti RTK na srpskom novi izvor neistina i govora mržnje

BEOGRAD
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Kosova i Metohije (DNKiM) je jutros reagovalo na vest Javnog servisa RTK u kojoj su krivotvorene činjenice i netačno obaveštena javnost lažnom vešću da su Srbi u reku Ibar naterali troje albanske dece koja su se utopila.
Ta lažna vest, koja je bila okidač za Martovski pogrom u kom je stradalo 19 ljudi, proterano 4.000 Srba, a uništeno i oskrnavljeno 39 hramova Srpske pravoslavne crkve, juče je ponovljena na sajtu RTK na srpskom jeziku. Njenim objavljivanjem je direktno ugrožena čitava jedna zajednica i narušen profesionalni standard Javnog servisa.
Nakon reakcije UNS-a i DNKiM-a, danas, kasno popodne, sajt Radio televizije...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.