UNS: Kosovska policija da otkrije ko je opljačkao kancelariju Udruženja novinara na Kosovu

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Dec.2019, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS: Kosovska policija da otkrije ko je opljačkao kancelariju Udruženja novinara na Kosovu

Udruženje novinara Srbije (UNS) i UNS na Kosovu osudili su danas obijanje prostorija Udruženja novinara Kosova koje se nalaze u zgradi Javnog stambenog preduzeća u centru Prištine i traže da kosovska policija pronađe počinioce i utvrdi motive ovog krivičnog dela.

Udruženje novinara Kosova saopštilo je danas da su im kancelarije obijene i ukradeni kamera, televizor i laptop i da je slučaj prijavljen policiji.

Predsednica tog udruženja Gentijana Begoli na društvenim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << mrežama objavila je da su sigurnosne kamere iz susednog lokala bile blokirane od 1 do 5 sati posle ponoći, zbog čega sumnja da su im tada kancelarije obijene.

UNS je u saopštenju podsetio da je tokom prethodna dva dana u organizaciji UNS-a i Udruženja novinara Kosova, uz podršku OEBS-a organizovane su konferencije u Gračanici i Prištini o nestalim i ubijenim novinarima na Kosovu u periodu od 1998. do 2005. godine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.