UNMIK upozoravao na dejstva ROSU specijalaca

Izvor: Blic, 12.Avg.2011, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNMIK upozoravao na dejstva ROSU specijalaca

Uoči izbijanja nasilja na severu Kosova, UNMIK je upozoravao da akcije specijalne jedinice kosovske policije "Rosu" podstiču tenzije.

Ovo se navodi u izveštaju generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Bana Ki-muna o neredima na severu Kosova, koji u kompletnoj verziji neće biti dostupan sve do sednice Saveta bezbednosti UN, javila je Radio-televizija Srbije.

Razlog je činjenica da je Ban pisanje redovnog izveštaja o Kosmetu završio 15. jula, odnosno pre izbijanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nasilja, pa će stav UN o tim događajima biti prenet direktno ambasadorima SB UN.

U danima koji su prethodili izbijanju nasilja, UN su navele da je situacija na severu Kosova relativno mirna, ali da tenzije polako rastu, posebno jer su lideri tamošnjih Srba konstantno izražavali zabrinutost zbog namere kosovske vlade da, kroz aktivnosti jedinice "Rosu" i saobraćajne policije, proširi operacije na sever Kosova.

"Tenzije su porasle kada su pripadnici Rosu počeli svakodnevne patrole u mešovitim sredinama na severu Kosova, u sklopu nastojanja Prištine da proširi vlast na taj deo Kosova", navodi se u izveštaju Bana, u koji je RTS imao uvid.

Povezane vesti: Sednica SB UN o Kosovu 29. avgusta Liht: Dešavanja na severu Kosova uticaće na dijalog Kuči: Kosovska policija i carina na prelazima čim se povuče Kfor Glas Rusije: Tači je za EU demokratski lider, a Tadić novi Milošević Bogdanović: Tenzije na severu neće ugroziti pregovore o Kosovu
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UNMIK upozoravao na dejstva ROSU

Izvor: Vesti-online.com, 12.Avg.2011

Uoči izbijanja nasilja na severu Kosova, UNMIK je upozoravao da akcije specijalne jedinice kosovske policije "Rosu" podstiču tenzije...Ovo se navodi u izveštaju generalnog sekretara UN Ban Ki Muna o neredima na severu Kosova i Metohije, koji u kompletnoj verziji neće biti dostupan sve do sednice...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.