UNMIK upozoravao na ROSU!

Izvor: S media, 12.Avg.2011, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNMIK upozoravao na ROSU!

Pre izbijanja nasilja na severu Kosova, UNMIK upozoravao da akcije ROSU podstiču tenzije. Izveštaj UN o nemirima na severu Kosova tek na sednici Saveta bezbednosti krajem meseca.

Kompletan izveštaj generalnog sekretara UN Ban Ki Muna o neredima na severu Kosova neće biti dostupan sve do sednice Saveta bezbednosti. Razlog je činjenica da je šef UN pisanje redovnog izveštaja završio 15. jula pre izbijanja nasilja, pa će stav svetske organizacije o tim događajima >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << biti prenet direktno ambasadorima Saveta bezbednosti UN.

"Nove informacije će biti direktno prenete Savetu bezbednosti na sednici 24. avgusta", rekao je za Internet portal Radio-televizije Srbije vršilac dužnosti portparola šefa UN Farhan Hak.

Srbi sa severa Kosova traže zaštitu UN

Tači: Akcija specijalaca trebalo je da se dogodi još '99.

Vestervele: Nasilje može ponovo da izbije

U danima koji su prethodili izbijanju nasilja, Ujedinjene nacije su navele da je situacija na severu Kosova relativno mirna, ali da tenzije polako rastu, posebno jer su lideri tamošnjih Srba konstantno izražavali zabrinutost zbog namere kosovske vlade da, kroz aktivnosti jedinice ROSU i saobraćajne policije, proširi operacije na sever Kosova.

"Tenzije su porasle kada su pripadnici ROSU počeli svakodnevne patrole u mešovitim sredinama na severu Kosova, u sklopu nastojanja Prištine da proširi vlast na taj deo Kosova", navodi se u izveštaju Ban Ki Muna u koji je Internet portal RTS imao uvid.

(RTS)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.