UNMIK podržava istragu o trgovini organima na Kosovuu Bangkongu

Izvor: S media, 11.Jul.2011, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNMIK podržava istragu o trgovini organima na Kosovuu Bangkongu

UNMIK će podržati istragu o trgovini ljudskim organima, rekao je portparol UNMIK-a Olivije Salgado. Parlamentarna skupština OEBS-a usvojila je juče u Beogradu rezoluciju o trgovini ljudskim organima.

Portparol UNMIK-a Olivije Salgado izjavio je za Tanjug da će Misija UN na Kosovu dati punu podršku istrazi o navodima o trgovini ljudskim organima na Kosovu.

Komentarišući Rezoluciju o borbi protiv nelegalne trgovine organima, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << usvojenu tokom zasedanja Parlamentarne skupštine OEBS-a u Beogradu, Olivije je podsetio da je UNMIK više puta saopštio da je "u interesu svih da se sprovede istraga o trgovini organima na Kosovu."

- UNMIK će dati punu podršku istražnim organima, rekao je on.

Odbor PS OEBS-a prihvatio rezoluciju o trgovini organima, ali bez mandata UN

Holandija će podržati rezuluciju Srbije

Ljajić: Potrebna temeljna istraga o trgovini organima

Parlamentarna skupština OEBS-a usvojila je juče u Beogradu rezoluciju o trgovini ljudskim organima, koju je podnela srpska delegacija, i koja je deo Beogradske deklaracije.

Parlamentarna skupština ovom Rezoluciom između ostalog poziva na sveobuhvatnu istragu o otmicama i zločinima i navodima o trgovni ljudskim organima, koji su kako se tvrdi, počinjeni na Kosovu 1999. godine i poziva na punu saradnju UNMIK i EULEKS, kao i relevatnih nacionalnih institucija.

Rezolucijom se na institucije apeluje da dostave sve informacije, činjenice i dokumenta o zločinima u vezi sa otmicama ljudi i trgovinom organima na teritoriji Kosova i Metohije.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbi sa KiM sumnjičavi

Izvor: Danas, 11.Jul.2011

Rezoluciju Parlamentarne skupštine OEBS, kojom se istraga o trgovini ljudskim organima u Albaniji i na Kosovu i Metohiji poverava Unmiku i Euleksu, a pod okriljem UN, Beograd i Priština različito tumače. Dokument koji zvanični Beograd smatra „kompromisom, kojim ojačava svoje diplomatske pozicije“,...

Nastavak na Danas...

Unmik podržava istragu o trgovini organima

Izvor: Politika, 11.Jul.2011

I posle kompromisne rezolucije OEBS-a Srbija ne odustaje od zahteva da istraga o trgovini ljudskim organima na KiM bude pod mandatom UN ..„Nije ono što smo mi tražili, ali je mnogo bolje nego da je samo Euleks ovlašćen da vodi istragu o trgovini organima na Kosovu i Metohiji”. Ovako je direktor...

Nastavak na Politika...

Vukčević: Marti otvorio nezaustavljiv proces

Izvor: TvojPortal.com, 12.Jul.2011, 10:56

/press online/ Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da je Martijev izveštaj pokrenuo nezaustavljiv proces koji će dovesti do otkrivanja odgovornih za trgovinu ljudskim organima na Kosovu. . . "Gospodin Marti otvorio je svojom hrabrošću i profesionalnim pristupom nezaustavljiv...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.