UKLANJANJE BARIKADA OD INTERESA ZA OPSTANAK SRBA

Izvor: Kurir, 01.Dec.2011, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UKLANJANJE BARIKADA OD INTERESA ZA OPSTANAK SRBA

BEOGRAD - Premijer Srbije Mirko Cvetković ocenio je da je uklanjanje barikada na severu Kosova i Metohije od interesa za opstanak Srba u južnoj pokrajini i pozvao pripadnike međunarodnih misija da zaštite sve građane i ne primenjuju nasilje prema Srbima.

"U ovom trenutku moramo otkloniti sve opasnosti kako ne bi došlo do dalje eskalacije nemira i da sprečimo svaku mogućnost da se ugrozi bezbednost stanovništva", istakao je premijer u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Cvetković >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << od pripadnika međunarodnih misija, koje na Kosovu i Metohiji deluju po mandatu Ujedinjenih nacija, zahteva da štite sve građane i ne primenjuju nasilje prema srpskom stanovništvu, a od Srba na severu pokrajine očekuje da mudrim odlukama doprinesu opstanku na celoj teritoriji južne pokrajine.

Cvetković je istakao da su barikade postigle svoj cilj - zaustavljeno je instaliranje institucija takozvanog nezavisnog Kosova na severu, a dijalog pokrenut sa mrtve tačke.

"Sada treba dati šansu pregovorima. Vlada Srbije smatra da se dijalogom može doći do dugoročne stabilnosti koja ne ugrožava opstanak Srba na Kosovu i Metohiji", rekao je premijer Cvetković.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.