UHAPŠENI ZBOG NAVODNE KORUPCIJE: Srbima na KiM produžen pritvor za još dva meseca, slede žalbe

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jul.2019, 08:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UHAPŠENI ZBOG NAVODNE KORUPCIJE: Srbima na KiM produžen pritvor za još dva meseca, slede žalbe

Osnovni sud u Prištini produžio je za još dva meseca pritvor prema 11 Srba, pripadnika tzv. kosovske granične policije koji su uhapšeni 28. i 29. maja u navodnoj akciji za suzbijanje korupcije na Kosovu i Metohiji.

Branilac jednog od osumnjičenih, advokat Miloš Delević, rekao je za Tanjug da su branioci za produženje pritvora saznali od svojih branjenika koji su u pritvoru i kojima su uručena rešenja suda, dok advokati očekuju da će rešenja dobiti danas.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Na ta rešenja branioci će opet izjaviti žalbe Apelacionom sudu tzv. Kosova, naveo je Delević. On je ukazao da se tokom proteklih mesec dana ništa nije radilo u istrazi, barem, kako kaže, koliko je odbrana obaveštena.

U pomenutoj akciji uhapšena je 31 osoba. Osim 11 Srba, koji su svi policajci, uhapšeno je i 16 Albanaca i tri Bošnjaka, a naknadno i jedna žena.

Kao razloge za pritvor Srbima Osnovni sud u Prištini naveo je opasnosti od bekstva i ometanje istrage uticanjem na svedoke.

Pogledajte rezultate
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.