UGROŽENA JE BEZBEDNOST SRPSKIH PORODICA: Srpska lista osudila divljanje TAKOZVANE KOSOVSKE POLICIJE u centru grada

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jan.2024, 18:41

"UGROŽENA JE BEZBEDNOST SRPSKIH PORODICA": Srpska lista osudila divljanje TAKOZVANE KOSOVSKE POLICIJE u centru grada

Srpska lista osudila teror na KiM.

Srpska lista saopštila je danas da najoštrije osuđuje upotrebu vatrenog oružja od strane kosovske policije u gusto naseljenom delu Kosovske Mitrovice prilikom jurnjave za motornim vozilom ulicama tog grada, usled koje je najdirektnije bila ugrožena bezbednost srpskih porodica koje su bile na ulicama i u svojim porodičnim domovima.

Sijaset metaka koje su ispalili kosovski policajci završilo je u prozorima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dečijih i dnevnih soba porodičnih domova, uništilo fasade na zgradama i izazvalo strah i uznemirenje naših građana, dodaje se.

- Da ne bude zabune, apsolutno ne podržavamo nikoga ko vrši kriminalna dela, ali isto tako zahtevamo da se u radu policajaca poštuju pravila za realizaciju policijskih poslova u kojima je jasno naznačeno da nije dozvoljeno ugrožavati živote građana i dece. Uniforma kakva god daje ne sme biti pokriće za kriminalna dela onih koji je nose - ističe se u saopštenju.

Primena vatrenog oružja je, kako napominju, danas mogla dovesti do stradanja nedužnih ljudi, jer je upotrebljeno vatreno oružje u sred dana, kada se na trotoarima nalazilo desetine građana koji su izašli u šetnju sa svojom decom.

- Današnja pucnjava je ujedno primer bahatog ponašanja Kurtijeve policije na severu Kosova i Metohije koji mora biti osuđen kako od strane policijskog inspektorata tako i od međunarodnih predstavnika. Hapšenje izvršioca krivičnog dela ne može biti opravdanje za ugrožavanje života građana i njihove dece, i to mora naići na jasnu osudu. Policajci moraju biti primer poštovanja zakona, a ne umišljeni šerifi iz kaubojskih filmova - zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Izvor: Srbija Danas/Informer
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.