U sredu Dan žalosti zbog događaja na Kosovu i Metohiji

Izvor: JužneVesti.com, 26.Sep.2023, 11:57

U sredu Dan žalosti zbog događaja na Kosovu i Metohiji

Na današnjoj vanrednoj sednici Vlada Republike Srbije proglasila je sredu, 27. septembar za Dan žalosti povodom tragičnih događaja na Kosovu i Metohiji, piše u saopštenju.

Zbog pogibije trojice državljana Srbije u tragičnom događaju u Banjskoj, u opštini Zvečan, Vlada Srbije je proglasila sredu za dan žalosti.

Vlada Srbije moli sve medije i organizatore javnih manifestacija da u sredu, 27. septembra, prilagode svoj program Danu žalosti i na taj način odaju >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << poštu nastradalima na Kosovu i Metohiji - navodi se.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije, povodom pucnjave u selu Banjska, da je grupa Srba sa Kosova i Metohije postavila dva kamiona kao barikade u Banjskoj, nakon čega je došlo do sukoba sa takozvanom kosovskom policijom, u kojem je ubijen kosovski policajac i ranjeno još jedno lice.

Prema Zakonu, ako odlukom nije drugačije određeno, dan žalosti otpočinje u 0:00 dana koji je određen za dan žalosti, a završava se u 24 sata dana koji je određen za poslednji dan dana žalosti.

Organi i organizacije, kao i druga pravna lica koja ističu zastavu, dužna su da u vreme dana žalosti zastavu Republike Srbije spuste na polovinu jarbola, odnosno koplja, uz odgovarajuće osvetljenje noću.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.