U sledećoj kosovskoj vladi 12 ministarstava

Izvor: RTS, 23.Okt.2019, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U sledećoj kosovskoj vladi 12 ministarstava

Predstavnici pokreta "Samoopredeljenje" i Demokratskog saveza Kosova nastavili su usaglašavanje stavova o budućoj kosovskoj vladi i istakli da su se dogovorili da ona ima 12 ministarstava.
"Konkretno, razgovarali smo o formatu vlade, o 12 ministarstava, kako će da izgleda i kako će da radi u prvim danima na vlasti. Naredni sastanak je u ponedeljak u 15 sati u kancelarijama DSK-a, a svaka tri dana biće >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sastanaka stranaka", rekao je predstavnik DSK Ljumir Abidžiku nakon susreta stranačkih radnih grupa u Prištini.
Najavio je da je na sastanku o usaglašavanju programa dveju stranaka, dogovoreno da na sledećem susretu budu razmatrani ekonomski razvoj i spoljna politika.
O osobama koje će upravljati ministarstvima i dijalogu sa Beogradom, razgovaraće lideri stranaka, rekao je Abidžiku.
Upitan da li će Srpska lista biti deo buduće vlade,  rekao je da ne prihvataju nikakvo uslovljavanje.
"Nismo razgovarali o tome. Bez sumnje ćemo implementirati Ustav Kosova, ali ni od koga ne prihvatamo nikakvo uslovljavanje", naveo je Abidžiku.
"Samoopredeljenje" i Demokratski savez Kosova, prema preliminarnim razultatima, dobili su na parlamentarnim izborima 6. oktobra polovinu glasova birača i, ako ti rezultati budu konačni, imaće većinu da formiraju vladu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nova vlada u Prištini imaće 12 ministarstava

Izvor: Blic, 23.Okt.2019

Predstavnici pokreta Samoopredeljenje i Demokratskog saveza Kosova (DSK) nastavili su usaglašavanje stavova o budućoj kosovskoj vladi i istakli da su se dogovorili da ona ima 12 ministarstava.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.