U severnom delu Kosovske Mitrovice mirno; EU poziva na smirivanje tenzija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2022, 13:41

U severnom delu Kosovske Mitrovice mirno; EU poziva na smirivanje tenzija

U severnom delu Kosovske Mitrovice je, posle sinoćnjeg upada specijalnih jedinica kosovske policije, mirno, a manji broj pripadnika kosovske policije raspoređen je u Bošnjačkoj mahali kao i u naselju Tri solitera, koja su etnički mešovita naselja.

Od jutros i vozila Euleksa patroliraju gradom.

23.07 - Jarinje: Uhapšen muškarac za kojim se tragalo zbog napada na službena lica

Osumnjičeni muškarac, za kojim je kosovska policija tragala, uhapšen >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je danas na Jarinju, zbog, kako se navodi u saopštenju, napada na službena lica.

22.15 - Održana sednica CIK-a o vanrednim izborima na severu KiM

Centralna izborna komisija održala je večeras vanrednu sednicu povodom izbora u četiri opštine na severu KiM.

20.29 - Vučič se sutra obraća naciji

Predsednik Republike Aleksandar Vučić obratiće se sutra naciji, saopštila je pres služba predsednika.

19.59 - Bocan-Harčenko:Nastavlja se kampanja zastrašivanja i ugnjetavanja Srba na Kosovu i Metohiji

Priština metodično i tvrdoglavo jača prisustvo svojih snaga na severu Kosova i situacija je tamo veoma opasna, ocenio je večeras ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, naglašavajuću da se nastavlja kampanja zastrašivanja i ugnjetavanja srpskog stanovništva.

18.53 - Večeras sednica izborne komisije u Prištini

Član Centralne izborne komisije Arijanit Elšani potvrdio je za "Gazetu ekspres" da je sednica CIK-a sazvana za večeras, a prema saznanjima ovog medija, očekuje se da će se razgovarati o tome da li će izbori u četiri opštine na severu KiM biti odloženi ili ne.

15.15 - Osmani: Srpske vojske i policije više nikada neće biti na KiM

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani izjavila je danas da na Kosovu i Metohiji više nikada neće biti srpske policije i vojske.

14.50 - Petković: Formiranje ZSO nije stvar želje Kurtija, već obaveza Prištine

Formiranje Zajednice srpskih opština nije stvar želje Aljbina Kurtija, već obaveza Prištine proistekla iz Briselskog sporazuma, a Evropska unija je garantovala sprovođenje potpisanog, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

14.25 - Kurti: Beograd ZSO koristi kao oružje protiv Kosova

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ocenio je danas da je nelogično zašto je Beograd čekao da on dođe na vlast da bi se formirala Zajednica srpskih opština, kada se zna koliki je on protivnik toga, tvrdeći i da Beograd ZSO koristi kao oružje protiv Kosova.

11.26 - Drecun: Ako bude neophodno biće izvodljiv povratak srpskih bezbednosnih snaga

Predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas da ako bude neopohodno biće i izvodljiv povratak 1000 pripadnika srpskih bezbednosnih snaga i dodao da o tome koji su načini da se to realizije ne može da govori on, već je to nešto o čemu će odlučiti državno rukovodstvo, ako do toga dođe.

11.21 - Razbijen izlog na srpskoj prodavnici u Koretištu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je danas da je na prodavnici u Koretištu, kod Gnjilana, čiji je vlasnik Srbin, razbijen izlog.

09.07 - Petković: Sinhronizovan napad Prištine na Srbe južno i severno od Ibra; Vučić danas i sutra ima važne razgovore

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas i sutra imati važne razgovore i da će o zaključcima i svemu onome što Srbija bude dogovorila i bude činila, kad za to dođe vreme, obavestiti javnost.

09.06 - Simić: Opredeljeni smo za mir, ali ovde ključa

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je za RTS da je situacija na Kosovu i Metohiji mirna, ali napeta. Poručuje da su Srbi opredeljni za mir i da će učiniti sve da ga sačuvaju. Ali verujte mi da ovde ključa, ljudi ne mogu na ovaj način da žive u 21. veku na tlu Evrope, dok Priština gazi osnovna ljudska prava, sve potpisane sporazume, maltretira srpski narod, a međunarodna zajednica ćuti, poručuje Simić.

08.51 - Vučić se sastao sa Vučevićem i Mojsilovićem

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom odbrane Milošem Vučevićem i načelnikom generštaba VS Milanom Mojsilovićem.

08:43 - Kosovska policija: Napadnuta policijska patrola u Srbovcu

U selu Srbovac u opštini Zvečan, na severu Kosova i Metohije, sinoć su pripadnike Kosovske policije napala naoružana lica, saopštila je Kosovska policija.



Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.