Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Okt.2017, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U prvom glasanju nije usvojen rebalans budžeta Kosova za 2017. godinu

Skupština Kosova večeras u prvom glasanju nije usvojila predlog rebalansa budžeta za 2017. godinu pošto je za predlog glasalo 60 poslanika, dok su poslanici opozicije bili suzdržani.

U takvoj situaciji shodno pravilniku o radu Skupštine nema odlučivanja, jer se odluka može doneti jedino ukoliko glasa najmanje 61 od 120 poslanika Skupštine Kosova.

Poslanici opozicije nisu glasali ni za ni protiv, jer su znali da bi njihovo glasanje, kakvo god bilo, omogućilo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << usvajanje rebalansa budžeta.

Glasanju je prethodila desetosatna rasprava u kojoj su se poslanici više bavili međusobnim optužbama na račun rebalansa bužeta, a u cilju predizborne kampanje pred drugi krug izbora za gradonačelnike više od polovine opština Kosova.

Predsednik parlamenta, Kadri Veselji je za sutra u 10 sati zakazao nastavak sednice na kojoj bi trebalo da se glasa o rebalansu budžeta.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

U prvom glasanju nije usvojen rebalans budžeta Kosova

Izvor: B92, 25.Okt.2017

Priština -- Skupština Kosova u prvom glasanju nije usvojila predlog rebalansa budžeta za 2017. jer je za predlog glasalo 60 poslanika, a poslanici opozicije bili suzdržani...U takvoj situaciji shodno pravilniku o radu Skupštine nema odlučivanja, jer se odluka može doneti jedino ukoliko glasa najmanje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.