U ovim evropskim zemljama se najviše gugla o Srbiji

Izvor: B92, 15.Feb.2024, 18:29

U ovim evropskim zemljama se najviše gugla o Srbiji

Da li preko Googlea pretražujete informacije o susednim i drugim evropskim državama? Evo šta pokazuje jedno zanimljivo istraživanje.

Na platformi Iks pojavila se zanimljiva mapa, koja pokazuje koje zemlje najviše pretražuju čitaoci na Google pretraživaču.

Prema ovoj mapi, Srbija se najviše pretražuje u Crnoj Gori i Makedoniji. Mapa pokazuje i da Srbi najviše guglaju o Kosovu, koje se prema kreatorima mape vodi kao nezavisna država u Evropi, dok se na Kosovu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najviše gugla o Albaniji.

Kada je u pitanju region, Hrvati najviše guglaju o Nemcima, dok Slovenci i Bosanci vole da guglaju o Hrvatima.

Najveći deo ostatka Evrope je uglavnom opsednut Sjedinjenim Američkim Državama, Nemačkom ili Rusijom.

Od većih država u Evropi, o Francuskoj se najviše gugla u Italiji i Španiji, Turci i Grci su opsednuti Nemačkom, kao i Mađari, Austrijanci, Poljaci i Rumuni.

SAD su glavna tema u Rusiji, Nemačkoj i Francuskoj, dok su Rusi tema pretraživanja na Guglu u Ukrajini, Češkoj i Slovačkoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.