U dijalogu konkretne teme, ali će se sve završiti uzajamnim priznanjem

Izvor: B92, 29.Jul.2020, 18:54

"U dijalogu konkretne teme, ali će se sve završiti uzajamnim priznanjem"

Priština -- Koordinator kosovske vlade za dijalog Skender Hiseni kaže da će u pregovorima sa Beogradom sve rezultirati uzajamnim priznanjem, prenosi Gazeta Ekspres.

Kako je objavio portal Kosovo Onlajn, Hiseini je prvi put govorio u svojstvu predstavnika Kosova u dijalogu sa Beogradom.

Istakao je da će se u pregovorima između Kosova i Srbije dotaknuti određeni elementi, ali i ocenio da će sve "rezultirati uzajamnim priznanjem".

"Biće razmatrani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i posebni elementi sveobuhvatnog, pravno obavezujućeg međunarodnog sporazuma", naveo je Hiseni.

Prema njegovim rečima, to su potpuno politički pregovori radi sveobuhvatnog sporazuma.

"Ono što je neophodno jeste da se izgradi maksimalan konsenzus kako bi stvari odveli u pravom smeru", poručio je Hiseni za Kljan Kosova.

Kosovski premijer Avdulah Hoti imenovao je Hisenija na poziciju koordinatora za dijalog i poručio da ima sva ovlašćenja.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.