Izvor: Beta, 27.Jul.2011, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U četvrtak hitne konsultacije SB UN

INT-VVV U četvrtak hitne konsultacije SB UN

UJEDINJENE NACIJE, 27. jula 2011. (Beta) - Savet bezbednosti UN odlučio je da najverovatnije u četvrtak popodne budu održane konsultacije iza zatvorenih vrata o trenutnoj situaciji na Kosovu, potvrdjeno je Beti u UN.

"Savet bezbednosti odlučio je da sutra održi zatvorene konsultacije na kojima će sekretarijat UN dati članicama SB brifing o trenutnoj situaciji (na Kosovu)", rečeno je Beti u Stalnoj misiji Nemačke u UN, koja je trenutna predsedavajuća Savetom.

Dodaje se da "to još nije konačno", ali da će se konsultacije najverovatnije održati sutra popodne.

Srbija je zatražila od Saveta bezbednosti da održi hitnu sednicu povodom situacije na severu Kosova, pošto je Policija Kosova zauzela administrativni prelaz Brnjak, što je izazvalo nezadovoljstvo lokalnih gradjana i njihovo okupljanje.


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.