Izvor: JUGpress.com, 16.Avg.2023, 08:42

U Tirani uhapšen odbornik Samoopredeljenja zbog trgovine narkoticima

TIRANA-PRIŠTINA

Pet osoba je uhapšeno 15. avgusta u Tirani, uključujući dva državljana Kosova od kojih je jedan odbornik u Skupštini opštine Priština ispred vladajuće stranke Samoopredeljenje.

Veruje se da su oni umešani u distribuciju droge Ekstazi, nakon što su ovu opojnu supstancu sa Kosova prebacivali u Albaniju, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Direktor policije u Tirani Tonin (Vocaj) Vočaj je na konferenciji za novinare rekao da je do hapšenja >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << došlo nakon višemesečne istrage u okviru akcije “PUNISHER 2”.

“Istraga je pokazale da su ove osobe, u toku turističke sezone, slale pošiljke autobusima koji su saobraćali na relaciji Priština-Tirana. Pošiljke su po pristizanju u Tiranu prevožene iznajmljenim automobilima po Tirani i drugim gradovima, uglavnom primorskim, a mesta razmene su bila javna mesta gde su bile gužve”, rekao je Vočaj.

Kako je rečeno, među uhapšenima je i Besnik Mujeci, odbornik Samoopredeljenja u Skupštini opštine Priština.

Na čelu Samoopredeljenja je premijer Kosova Aljbin (Albin) Kurti.

Arljind Mandžuka (Arlind Manxhuka), službenik za medije i komunikaciju u ovoj stranci je za Radio Slobodna Evropa rekao da je stranačka komisija pokrenula disciplinski postupak protiv Mujecija.

“Nakon što smo obavešteni, odmah smo pokrenuli disciplinski postupak. Disciplinska komisija Samoopredeljenja će održati hitan sastanak radi rešavanja ovog slučaja. Obavestićemo vas o odluci nakon sastanka”, rekao je Mandžuka.

Osumnjičeni su uhvaćeni sa pošiljkom od 11.300 tableta ekstazija, težine preko pet kilograma. Procenjena vrednost ove droge je oko 400.000 evra.

Albanska policija navodi da su pribavili pravne dokazi za dokumentovanje kriminalnih aktivnosti ove grupe od pet člana.

Pored Mujecija, uhapšen je Mithat Ramadani iz Prištine, dok su ostali iz Tirane: Kaljem (Kalem) Picari, Ambra (Myftari) Miftari i Daniel Avdija.

Osim tableta, policija je zaplenila i količinu kanabisa, vozilo i pet mobilnih telefona, prenosi Radio Slobodna Evropa.(kraj) LJS/SM

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.