Izvor: JUGpress.com, 23.Jan.2023, 09:31

U Suvom Dolu četiri starija Albanca pretukla srpskog dečaka

KOSOVSKA MITROVICA

Kancelarija za KiM saopštila je da je 15-godišnji dečak L. M. pretučen jutros od strane četiri starija Albanca u etnički mešovitom naselju Suvi Do. Kosovska policija se do sada nije oglašavala povodom navoda Beograda, dok su se bezuspešno završili pokušaji našeg portala da dobijemo zvaničnu informaciju, piše Kossev.

Kancelarija za KiM navodi u svom saopštenju da je L. M. napadnut u trenutku kada je krenuo od kuće peške.

Poručuju >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << da su napadači dobacivali L. M. iz automobila u pokretu na albanskom, te da su potom zaustavili vozilo i navodno ga pretukli.

Navode da je potom mladić u pratnji oca došao u KBC Kosovska Mitrovica sa vidnim povredama glave, hematomima i ogrebotinama, kao i podlivom ispod oka.

Prema njegovim rečima, napadači su mu zadali više udaraca i u predelu grudnog koša i stomaka.

„Urađena mu je kompletna dijagnostika i otpušten je na kućno lečenje. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković odmah je razgovarao sa ocem povređenog dečaka i pružio mu podršku i ponudio svu pomoć Kancelarije“, stoji u saopštenju Kancelarije.

Uz podsećanja na prethodne napade u Štrpcu i Klokotu, iz ove institucije poručuju da se „još jedno srpsko dete našlo na meti albanskih huligana i ekstremista“.

„Do napada dolazi na mestu gde su stacionirani pripadnici Kurtijeve Kosovske policije, zbog navodne ‘ugroženosti Albanaca’ u mešovitim sredinama. Istina je očigledno da je njihova namera da pružaju zaštitu huliganima i ekstremistima, da nekažnjeno napadaju Srbe i srpsku decu“, dodaje se u saopštenju.

Naglašavaju da je L. M. napadnut „isključivo zato što je Srbin“, te pozivaju međunarodnu zajednicu da ne okreće glavu od ovog napada.

KoSSev portal je povodom navoda Kancelarije za KiM u više navrata pokušao da stupi u kontakt sa Kosovskom policijom. Međutim, bezuspešno su se završili svi pokušaji da dobijemo zvaničnu informaciju.

Obratili smo se regionu Mitrovica Jug koji je teritorijalno nadležan za Suvi Do.

Portparol ovog regiona nam je kazao da će da proveri da li je slučaj prijavljen. Međutim, u međuvremenu nismo uspeli da stupimo u kontakt sa njim.

19.01 – Kosovska policija potvrdila je večeras za KoSSev da im je prijavljen slučaj napada na maloletno lice u naselju Suvi Do.

Iz regiona Mitrovica Jug saopštili su da je slučaj klasifikovan kao nanošenja lakih telesnih povreda.

2

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.