U Specijalno tužilaštvo pozvan i bivši glavni komandant OVK, Suljejman Seljimi

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Dec.2018, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Specijalno tužilaštvo pozvan i bivši glavni komandant OVK, Suljejman Seljimi

Bivši glavni komandant Oslobodilačke vojske Kosova, Suljejman Seljimi je pozvan da se u drugoj nedelji januara pojavi i da izjavu pred Specijalnim tužilaštvom u Hagu, piše portal gazetaexpreš.

Seljimi će se u Hagu pred Specijalnim tužiocima pojaviti 9. januara.

Seljimi je na trenutno na odsluženju kazne zatvora zbog krivičnog dela ratnih zločina u slučaju Drenica.

Ni advokat, ni Seljimi niti Specijalno tužilaštvo nije dalo informaciju o datumu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << njegovog ispitivanja.

Seljimija, koji je bio i komandant Kosovskih zaštitnih snaga, a kasnije i komandant Bezbednosnih snaga Kosova i ambasador u Albaniji je Vrhovni sud Kosova u septembru osudio na jedinstvenu kaznu od 7 godina za krivična dela u predmetima Drenica 1 i Drenica 2.

Od visokih komandanata OVK Specijalno tužilaštvo je pozvalo i komandante operativne zone OVK Drenica, Sami Ljuštakua i Operativne zone Lap, Ruste Mustafu Remija.

Pred Specijalnim tužilaštvo je ispitivan i predsednik Vojnog suda OVK, Sokolj Dobruna.

Takođe je do sada pozive za ispitivanje pred tužiocima dobilo i pet drugih visokih oficira OVK, nižeg ranga od trojice komandanata.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovo, Sultan ide u Hag

Izvor: RTS, 27.Dec.2018

Nekadašnji komandant glavnog štaba Oslobodilačke vojske Kosova, Sulejman Seljimi, poznat i po ratnom nadimku Sultan, biće saslušan sredinom januara u Specijalnom sudu za ratne zločine OVK u Hagu, javljaju mediji u Prištini. Seljimi, protiv koga se i na Kosovu vodi proces zbog navodnih ratnih...

Nastavak na RTS...

BIVŠI KOMANDANT OVK: Suljejman Seljimi pozvan u Specijalno tužilaštvo; Seljimijev advokat negira da je bilo poziva

Izvor: Večernje novosti, 27.Dec.2018

Bivši glavni komandant Oslobodilačke vojske Kosova, Suljejman Seljimi je pozvan da se u drugoj nedelji januara pojavi i da izjavu pred Specijalnim tužilaštvom u Hagu Bivši glavni komandant Oslobodilačke vojske Kosova, Suljejman Seljimi je pozvan da se u drugoj nedelji januara...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.