U Samoopredeljenju optimistični, ali ne isključuju nove izbore

Izvor: RTS, 11.Dec.2019, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Samoopredeljenju optimistični, ali ne isključuju nove izbore

Član predsedništva pokreta Samoopredeljenje Aljbuljena Hadžiju potvrdila je da će se ove nedelje vođa te stranke Aljbin Kurti sastati sa predsednikom Demokratskog saveza Isom Mustafom kako bi dovršili sporazum o formiranju nove kosovske vlade, istakavši međutim da je besmisleno da DSK insistira na mestu predsednika u okviru dogovora.
"Onda je jedina alternativa, da zemlja izađe na birališta", rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je Hadžiju prištinskim medijima.
Objasnila je da nisu ušli u trku po pitanju predsednika i zato im se ovakvi zahtevi čine potpuno neshvatljivi, ali, da pred pokretom Samoopredeljenje imaju dve alternative.
"Prvo je, naravno, uspostaviti vladajuću koaliciju koja ne uključuje pitanje predsednika, čak i odbijamo da se uključe i konkretna imena po tom pitanju, jer sama figura predsednika predstavlja neku vrstu jedinstva... . Ali budimo jasni da zahtev DSK za predsednika ne podržava ni narod ... Nas kao Samoopredeljenje zbog problema koje Kosovo, izbori ne zanimaju, ali ako postoje takve prepreke suočićemo se sa takvom situacijom", rekla je Hadžiju.
Potvrdila je da je Aljbin Kurti na Kosovu i da veruje da će uskoro biti sastanka da se finalizuje sporazum o vladajućoj koaliciji.
Hadžiju je navela da je "veoma optimistična u pogledu koalicije sa DSK", odbacujući navode da je postizanje dogovora suspendovano i podelom nekih ministarstava.
To ne stoji jer će, prema njenim rečima, svi ministri bez obzira kojoj oblasti pripadali biti odgovorni budućem premijeru na Kosovu, Aljbinu Kurtiju.
Poslednji susret Kurti i Mustafa imali su 2. decembra i od tog dana nije održan nijedan drugi sastanak.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najavljen sastanak Kurtija i Mustafe, očekivanja da će se postići dogovor o koaliciji

Izvor: Danas, 11.Dec.2019

Lider Pokreta Samoopredeljenje (PS) Aljbin Kurti potvrdio je da će se danas sastati sa liderom Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isom Mustafom da bi nastavili razgovore o postizbornoj koaliciji.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.