U Prištini dogovorena koalicija, manjinama dva ministarstva…

Izvor: 011vodič.com, 08.Nov.2019, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Prištini dogovorena koalicija, manjinama dva ministarstva…

Potpredsednica Demokratskog saveza Kosova Vjosa Osmani izjavila je da je sa pokretom Samoopredeljenje “postignuta saglasnost o formiranju vlade koja će imati samo 12 ministarstava”, prenose mediji.
Ona je rekla da će dva ministarstva, pripasti manjinama, dok će sa deset ministarstava rukovoditi Albanci, kao i da još nije odlučeno koja će to dva ministarstva biti.
Osmani je istakla da neće biti pregovora o koaliciji sa bilo kojom drugom političkom strankom.
Srpska >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << lista je osvojila svih deset mandata namenjenih srpskoj manjini, ali to prema zamislima lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija ne znači da će bito deo koalicije. On je, naime, prethodno za N1 televiziju rekao da to što jedan ministar mora da bude Srbin, ne mora da znači da će biti u koaliciji.
Srpska lista, s druge strane, ne želi u Vladu Kosova i spremna je na bojkot svih kosovskih institucija. To je posle konsultacija sa liderima Srpske liste u Beogradu, izjavio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.


The post U Prištini dogovorena koalicija, manjinama dva ministarstva… appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.