U Prištini Marš za pravdu kao znak podrške bivšim čelnicima OVK

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Apr.2023, 14:56

U Prištini 'Marš za pravdu' kao znak podrške bivšim čelnicima OVK

U Prištini je u nedelju održan "Marš za pravdu" kao znak podrške bivšim čelnicima Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), koji se nalaze u pritvoru u Hagu zbog sumnje da su počinili ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Marš u organizaciji platforme "Liria Ka Emer" ili u prevodu "Sloboda ima ime", održao se u centru Prištine na trgu "Zahir Pajaziti". Jedan od kreatora platforme "Sloboda ima ime" Ismailj Tašoli je poručio da je OVK...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

'Marš za pravdu' kao znak podrške bivšim čelnicima OVK

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Apr.2023

Uoči početka suđenja za ratne zločine bivšim čelnicima Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) 3. aprila, hiljade građana je marširalo Prištinom 2. aprila u znak podrške. Učesnici marša ovo suđenje opisuju kao "nepravedan" proces te izražavaju podršku ratu OVK 1998/99.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.