U Pasjanu preko rodbinskih veza do radnog mesta; Doći ćemo ispred Vlade, ovo više nema smisla VIDEO

Izvor: B92, 09.Mar.2021, 00:35

U Pasjanu preko rodbinskih veza do radnog mesta; "Doći ćemo ispred Vlade, ovo više nema smisla" VIDEO

Radi suzbijanja i sprečavanja širenja kovida 19 i na Kosovu i Metohiji je prošle godine raspisan konkurs za posao lekara, medicinskih sestara i tehničara.

Međutim, prijem novih radnika u Zdravstvenom centru Gnjilane je izazvao nezadovoljstvo tamošnjih meštana.

Naime, za prijem na novo radno mesto presudile su rodbinske veze.

"Direktor bolnice primio je svoje najbliže rođake, za to imamo i dokaze", ističe jedan od meštana.

Dok građani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << protestuju ispred bolnice i pitaju se zbog čega oni nisu ispunili uslove, a "na posao čekaju 20 godina, podižu i školuju svoju decu", direktor ZC Gnjilane Zoran Perić nije se oglasio za TV Prva ali je poslao u saopštenje u kome se navodi da je zapošljavanje bilo u skladu sa zakonom i uslovima.

Za lokalnu TV Puls je objasnio da se "u maloj sredini svi znaju i da su svi rodbinski povezani".

"Ne možemo na taj način to da merimo. Pojedini ljudi koji su u rodbinskoj vezi sa mnom ili sa drugim zaposlenima ovde, takođe imaju pravo da žive i da se ovde zaposle. Mi smo vodili računa da bar 50 odsto, ali i više budu porodični ljudi", zaključio je tada dr Perić.

Učesnici protesta tvrde da im "država Srbija pruža maksimalnu pomoć i da bez nje nema opstanka" i pozivaju nadležne da smene direktora ZC Gnjilane i ponište konkurs.

"Pozivamo predsednika Aleksandra Vučića da uvaži naše zahteve inače ćemo mi doći u Beograd, ispred Vlade, jer ovo stvarno više nema smisla", ističe jedna od učesnica protesta ispred pasjanske bolnice.

Na konkurs za 34 radna mesta u ZC Gnjilane kome pripada i bolnica u Pasjanu prijavilo se čak 195 ljudi.

Opširnije u video prilogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.