U PRIŠTINI SU SE NAJELI BUNIKA Beograd odgovorio na prozivke iz lažne države i razgolitio neznanje albanskih čelnika

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Apr.2023, 18:21

"U PRIŠTINI SU SE NAJELI BUNIKA" Beograd odgovorio na prozivke iz lažne države i razgolitio neznanje albanskih čelnika

Kako su govorili Latini: Ignorantia juris non excusat - nepoznavanje zakona nije izgovor!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije, dr Petar Petković, uputio je saopštenje povodom optužbi Bljerima Velje da se Vlada Srbije meša u unutrašnje stvari tzv. "Kosova".

Saopštenje prenosimo u celosti:

- Vlada Srbije je vlasna da, u skladu sa međunarodnim pravom i Ustavom Srbije, donosi političke odluke >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koje se odnose na celu teritoriju Republike Srbije.

Bljerim Velja je, optužujući Vladu Srbije da se meša u unutrašnje stvari tzv. "Kosova", potpuno zamenio teze, odnosno, kako se kaže na srpskom, pobrkao lončiće, jer upravo je Priština ta koja se svojim separatističkim nastojanjima meša u unutrašnje stvari Srbije, a ne obrnuto.

U Prištini su se najeli bunika ili se samo prave naivni. Možda gospodin Velja i njegove kolege ne poznaju međunarodno pravo i nisu svesni činjenice da Rezolucija 1244 SB UN prepoznaje Kosovo i Metohiju kao deo Srbije ili ne shvataju da ta Rezolucija počiva na istim principima kao i argumenti kojima u Prištini danas brane teritorijalni integritet Ukrajine.

Ali, kako su govorili Latini: Ignorantia juris non excusat - nepoznavanje zakona nije izgovor!

Danas se svi tako rado, baveći se Ukrajinom, pozivaju na princip nepovredivosti suvereniteta i teritorijalnog integriteta država. Pravi je čas da se isti prisete da je i Srbija međunarodno priznata suverena država, i da se međunarodno pravo na nju odnosi kao na bilo koju drugu zemlju - navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"VELJA JE POBRKAO LONČIĆE" Petković:Priština je ta koja se svojim separatističkim nastojanjima meša u unutrašnje stvari Srbije

Izvor: Blic, 17.Apr.2023

Petar Petković danas je, povodom optužbi šefa kabineta predsednice privremenih institucija u Prištini Vjose Osmani, Bljerima Velje, naglasio da Vlada Srbije ima ovlašćenja da, u skladu sa međunarodnim pravom i Ustavom Srbije, donosi političke odluke koje se odnose na celu teritoriju Republike...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.