U Orahovcu zabranili podizanje spomenika nestalim novinarima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2011, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Orahovcu zabranili podizanje spomenika nestalim novinarima

BEOGRAD -

Opština Orahovac zabranila je postavljanje spomen obeležja otetim novinarima Radio televizije Priština Đuri Slavuju i Ranku Perenicu, saopštilo je danas Društvo novinara Kosova i Metohije.

Lokalne albanske vlasti odbile su zahtev Udruženja novinara Srbije i Društva novinara Kosova i Metohije da se kolegama Slavuju i Pereniću, otetim 21. avgusta 1998. godine na radnom zadatku kod Velike Hoče, postavili spomen obeležje.

U nedelju 21. avgusta UNS >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Društvo novinara Kosova i Metohije kao i prethodnih godina, organizovaće protest na mestu otmice kod Velike Hoče.

Biće to prilika da se oda pošta svim ubijenim i nestalim kolegama u Pokrajini i ponovo zatraži pronalaženje organizatora otmice i ubica Đure Slavuja, Ranka Perenića, Aleksandra Simovića, Ljuba Kneževića, Marjana Melonošija i Momira Stokuće, čije sudbine do danas nisu rasvetljene, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zabranili podizanje spomenika novinarima

Izvor: Mondo, 19.Avg.2011

Opština Orahovac zabranila je postavljanje spomen obeležja otetim novinarima Radio televizije Priština Đuri Slavuju i Ranku Perenicu, saopštilo je Društvo novinara KiM.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.