U Lipljanu na KiM oskrnavljeni spomenici, mediji ne pokazuju veću pažnju (VIDEO)

Izvor: KMnovine.com, 18.Dec.2018, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Lipljanu na KiM oskrnavljeni spomenici, mediji ne pokazuju veću pažnju (VIDEO)

Srbi iz Lipljana su pre dva dana na pravoslavnom groblju u ovom gradu zatekli porušene i oskrnavljene nadgorbne spomenike.

   
Groblje u Lipljanu    


Na nekim spomenicima porušene su nadgrobne ploče a na kapeli tog groblja nedavno su ispisani grafiti UČK.

Groblje je u takvom stanju zatekao Stanimir Smiljić, koji je otišao da poseti grob svoje supruge.

Takozvana "kosovska policija" >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << izašla je na lice mesta i izvršila uvid. Počinioci za sada, kao ni u ranijim slučajevima, nisu otkriveni.

Srbi koji žive u Lipljanu još jednom su uznemireni, s obzirom da su provokacije od strane Albanaca veoma česte.


   
Groblje u Lipljanu, privatna arhiva    

Podsetimo, pre nekoliko dana na osnovnoj školi koju pohađaju srpska deca osvanuo uvredljiv grafit. Na zidu pomenute škole crvenim sprejom ispisano je velikim slovima UQK aludirajući na terorističku organizaciju albanskih separatista. Osim na zidu škole, grafiti su ispisani i na kapeli pravoslavnog groblja i privatnoj kući u vlasništvu Jelice Arsić.

Tokom te iste, kao i naredne noći, u ovom gradiću u kome živi mešovito stanovništvo, kako srpsko, tako i albansko, do kasnih sati su se čuli pucnjevi, petarde i vatromet podstaknuti proslavom "transformacije oružanih snaga u Vojsku".

Srbi koji žive u Lipljanu još jednom su uznemireni, s obzirom da su provokacije od strane Albanaca veoma česte.


 POGLEDAJTE VIDEO:  📽
 

Međutim, uprkos montiranim televizijskim prilozima o ovom slučaju, oni nisu prikazani na državnoj televiziji već isključivo na lokalnoj. Zanimljivo je da  utrenutku kada se srpska javnost bombarduje informacijama o navodnoj humanitarnoj krizi, vest o rušenju srpskog groblja nije privukla značajniju pažnju elektronskih medija.



KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK


Izvor: KM novine    :: © 2014 - 2018 ::    Hvala na interesovanju

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.