U Francuskoj uhapšen Ramuš Haradinaj

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Jan.2017, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Francuskoj uhapšen Ramuš Haradinaj

Francuska policija je na osnovu međunarodnog naloga za hapšenje koji je izdala Srbija večeras uhapsila predsednika Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja.

Njegovo hapšenje je za RTK potvrdila porodica Haradinaj, dok su, kako javljaju prištinski mediji, vlasti Francuske o njegovom pritvaranju obavestile vlasti u Prištini.

Poternicu protiv Haradinaja Srbija je izdala 2006. godine zbog sumnje da je počinio ratne zločine.

Haradinaj je 2015. godine bio uhapšen na aerodromu u Ljubljani, u Sloveniji, ali je posle nekoliko dana bio oslobođen.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Deda: Hapšenje Haradinaja neprihvatljivo

Izvor: B92, 04.Jan.2017

Priština -- Nezavisni poslanik u Skupštini Kosova Iljir Deda ocenio je da je hapšenje predsednika Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja apsolutno neprihvatljivo..."Njegovo hapšenje na osnovu naloga za hapšenje Srbije apsolutno je neprihvatljivo. Ne može biti lista za hapšenje na jednoj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.