Izvor: Blic, 19.Okt.2016, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Briselu razgovori o pravosuđu i registarskim tablicama

Vlada Kosova saopštila je danas da će delegacije Kosova i Srbije u Briselu nastaviti razgovore o pravosuđu i registarskim tablicama i diplomama, a da tokom dvodevnog sastanka neće biti reči o kombinatu "Trepča".

U saopštenju se navodi da će danas dve delegacije razgovarati o reciprocitetu za registarske tablice vozila dve zemlje i o sporazumu o pravosuđu kako bi se definisali detalji u procesu njegove realizacije, a u četvrtak će razmatrati realizaciju sporazuma o međusobnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << priznanju diploma.

- Ministarka (Edita) Tahiri garantuje da se, uprkos dezinformacijama koje može izneti srpska strana, u Briselu neće raspravljati o pitanju "Trepče", jer i ona i svi drugi prirodni i drugi resursi pripadaju državi Kosovo i o njima nikada neće biti govora u Briselu - piše saopštenju.

Dodaje se da su juče delegacija Kosova i predstavnici Evropske unije razgovarai o primeni sporazuma o pravosuđu. Kosovska strana je obećala je da će ovaj sporazum početi što pre da se primenjuje, i obavestila predstavnika EU da je Kosovo obavilo sve neophodne pripreme za ostvarivanje jedinstvenog sistema pravosuđa na severu, kako je to utvrđeno Zakonom o sudovima i sporazumom.

- Isto tako, pitanja koja se odnose na imenovanje sudija, tužilaca i administrativnog osoblja već su u završnoj fazi - piše u u saopštenju.

Ministarka Tahiri smatra da je sporazum o pravosuđu od velikog značaja za Kosovo, jer omogućava proširenje državnog suvereniteta u oblasti pravosuđa na severu, a biće i od velike pomoći građanima, navela je kosovska vlada.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.