U Briselu neće biti susreta Haradinaj - Brnabić

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Nov.2017, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Briselu neće biti susreta Haradinaj - Brnabić

Savetnik premijera Kosova Avni Arifi izjavio je danas da neće biti susreta premijera Kosova Ramuša Haradinaja i premijerke Srbije Ane Brnabić tokom njihovog boravka u Briselu.

Haradinaj je danas otputovao za Brisel kako bi učestvovao na sastanku u službi za spoljne poslove EU na kojoj će tema biti ostvarivanje obaveza koje proizilaze iz Sporazuma o asocijaciji i pridruživanju (SSP) između Kosova i EU.

Istovremeno u Briselu boravi i premijerka Srbije Brnabić. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Arifi koji je u Briselu sa premijerom Haradinaj je za prištinske medije izjavio da neće biti čak ni slučajnog susreta dvoje premijera.

"Premijer Kosova neće se susresti ni sa kim iz Srbije", kazao je Arifi za gazetaexpress.com.

Tokom jučerašnjeg dana Vlada Kosova je usvojila dokument o stavovima za drugi susret delegacija Kosova i EU u vezi sa primenom o SSP.

"Dokument izražava i posvećenost Kosova za potpuno sprovođenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju iz 2016. godine, kao suštinu odnosa između Kosova i Evropske Unije.Fokus sprovođenja je i vodič Kosova ka postizanju statusa zemlje kandidata za učlanjenje u Evropskoj Uniji, koji ostaje glavni prioritet Republike Kosovo", navodi se u saopštenju sa sednice Vlade Kosova.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Neće biti susreta Brnabić i Haradinaja u Briselu

Izvor: N1 televizija, 16.Nov.2017

Savetnik premijera Kosova Avni Arifi izjavio je da neće biti susreta premijera Kosova Ramuša Haradinaja i premijerke Srbije Ane Brnabić tokom njihovog boravka u Briselu...Haradinaj je danas otputovao za Brisel kako bi učestvovao na sastanku u službi za spoljne poslove EU, na kojoj će tema biti...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.