U Albaniji rastu tenzije? Kurti ih odbio, pa odmah stigao odgovor

Izvor: B92, 17.Jul.2023, 11:39

U Albaniji rastu tenzije? Kurti ih odbio, pa odmah stigao odgovor

Potpredsedniku vlade privremenih prištinskih institucija Besniku Bisljimiju odbijeno je učešće na sastanku koji će danas biti održan u Tirani, prenose mediji.

Na sastanku koji će danas biti održan u Tirani za lidere Zapadnog Balkana, prema pisanju albanskih medija, neće biti predstavnika tzv. Kosova jer je učešće potpredsedniku Vlade Besniku Bisljimiju odbijeno, prenosi Ekonomija onlajn.

Kosovski premijer Aljbin Kurti, koji je bio pozvan u Tiranu na sastanak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji se održava u okviru Berlinskog procesa, odlučio je da danas učestvuje na simpozijumu koji se održava na Kritu, a kao predstavnik Kosova trebalo je da učestvuje Bisljimi.

"Međutim, čak ni Bisljimi neće moći da učestvuje, pošto je odbijen jer je njegov nivo sporedni i nije pogodan za današnji sastanak", navodi se u tekstu Ekonomije onlajn.

Zamenika premijera tzv. Kosova su organizatori sastanka obavestili da je njegov nivo sekundaran i da nije odgovarajući i da će fajl sastanka biti poslat bezbednom poštom Vladi tzv. Kosova, odnosno kabinetu premijera.

Na sastanku u Tirani učestvovaće premijer Crne Gore Dritan Abazović, premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski, predsednica Veća ministara BiH Borjana Krišto i premijerka Srbije Ana Brnabić, prenelo je Kosovo onlajn.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"UMESTO DA SMIRI TENZIJE UDARIO NA MEDIJE" Američki portal: Kraj krize kad Kurti prestane da guši slobodu govora i pusti Srbe da odlučuju na severu

Izvor: Blic, 17.Jul.2023

Umesto da smiri situaciju na severu Kosova, kosovski premijer Aljbin Kurti je krenuo na medije koji su izveštavali o toj krizi, piše američki Brunsvik Njuz dodajući da će kriza biti okončana kada Kurti odustane od gušenja slobode govora na Kosovu i kada dozvoli Srbima na severu da vode svoje lokalne...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.