Tzv. kosovska policija spremna za sutra: Najavili hitne mere

Izvor: B92, 27.Jun.2023, 23:03

Tzv. kosovska policija spremna za sutra: Najavili hitne mere

Tzv. kosovska policija najavila je pojačane bezbednosne mere za sutrašnji dan.

Sutra vernici islamske veroispovesti počinju da obeležavaju Kurban Bajram , dok pripadnici srpske zajednice obeležavaju veliki pravoslavni praznik Vidovdan.

"Vodeći se se sutrašnjim datumom i aktivnostima koje povodom obeležavanja Kurban Bajrama na Kosovu koji počinje u ranim jutarnjim časovima (05:00), kao i Vidovdana koji počinje oko (07:00) časova, istog dana, Kosovska policija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je preduzela planinske i operativne akcije za upravljanje bezbednosnom situacijom u zemlji", najavljeno je na zvaničnom Fejsbuk profilu.

Kako navode i ove, kao i prethodnih godina, da bi situacija tekla mirno i bez incidenata, postavljene su neke mere i strateški ciljevi za očuvanje bezbednosti tokom sutrašnjeg dana.

"Priprema i preduzimanje potrebnih planiranja, koordinacije, preventivnih i operativnih mera kako bi se aktivnosti odvijale u normalnim uslovima, povećanje mera bezbednosti za garantovanje javnog reda, mira i bezbednosti, garancija slobode kretanja za sve građane, kontrola i upravljanje saobraćajem na svim glavnim, regionalnim i lokalnim putevima, uključivanje policijskih jedinica da preusmeravaju saobraćaj na putevima gde može doći do prekida saobraćaja, primena ovlašćenja u susret različitim situacijama i preduzimanje mera protiv svih prekršitelja zakona, u skladu sa zakonima Kosova", navedeno je na ovoj društvenoj mreži.

Kako navode obeležavanje Vidovdana održava se u Gračanici sa početkom u sedam časova, pa će se privremeno biti obustavljen saobraćaj na ulazima i izlazima iz opštine Gračanica, tačnije na ulazu u selo Mramor i sa druge strane na ulazu u Veternik, gde će vozila biti preusmerena na alternativne pravce do završetka Vidovdanske proslave.

"Uzimajući u obzir planove policije, rukovodstvo je na zvaničnom sastanku primilo međunarodne partnere, koje su informisali o planiranju i aktivnostima policije za naredni dan. Kosovska policija ostaje posvećena sprovođenju svojih zakonskih obaveza i ovlašćenja, primenjujući Ustav Kosova kako bi garantovala mirno i bezbedno okruženje za sve građane. Ujedno, Policija poziva građane da mirno proslave praznike i zahteva razumevanje od učesnika u saobraćaju u slučaju mogućeg privremenog prekida saobraćaja", navedeno je na Fejsbuku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.