Tzv. Kosovo diše za vratom Češkoj, Englezi obezbedili vizu za EP!

Izvor: B92, 14.Okt.2019, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tzv. Kosovo "diše za vratom" Češkoj, Englezi obezbedili vizu za EP!

Fudbaleri FS Kosova savladali su selekciju Crne Gore na svom terenu sa 2:0, u meču grupe A kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Ovo je za njih veoma važna pobeda, pošto su ostali u igri za plasman na završni turnir i sada imaju samo bod manje od drugoplasirane Češke.

Do trećeg trijumfa u ovom ciklusu, fudbaleri tzv. Kosova stigli su golovima u prvom poluvremenu.

Prvo je u 10. minutu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rahmani nakon kornera doneo vođstvo, da bi Muriki iz odbitka u 34. postavio konačan rezultat utakmice.

U drugom meču ove grupe, Engleska je deklasirala na gostovanju Bugarsku sa 6:0 i plasirala se na kontinentalni šampionat.

Pitanje pobednika bilo je rešeno već nakon prvih 45 minuta, a u strelce su se po dva puta upisivali Rahim Sterling i Ros Barkli, a golove su još postigli i Markus Rašford i Hari Kejn.

Kvalifikacije za EP, grupa A:

Kosovo* - Crna Gora 2:0 (2:0)

(Rahmani 10, Muriki 34)

Bugarska - Engleska 0:6 (0:4)

(Rašford 7, Barkli 20, 32, Sterling 45+3, 69, Kejn 85)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.