Izvor: RTV 5, 02.Maj.2012, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo za ratne zločine: Sramna i nepravedna odluka

"Postavlja se pitanje da li će iko ikada na Kosovu i Metohiji biti osudjen za zločine počinjene nad Srbima? Tužilaštvo za ratne zločine Srbije ocenjuje da je odluka Mešovitog sudskog veća u Prištini da oslobodi Limaja i trojicu bivših komandanta OVK optužbi za ratne zločine u selu Klečka sramna i nepravedna, pre svega prema žrtvama koje traže pravdu", navodi se u kratkom saopštenju Tužilaštva.
Krivično veće Okružnog suda u Prištini oslobodilo je ranije danas krivične >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << odgovornosti Fatmira Limaja i trojicu njegovih saradnika za zločine počinjene u selu Klečka. Sudsko veće, kojem je predsedavao britanski sudija Džonatan Velford-Kerol, ustanovilo je da nema dokaza kojim bi se potkrepila optužnica italijanskog tužioca Mauricija Salustra, po kojoj su Limaj i trojica njegovih potčinjenih počinili ratne zločine protiv civilai ratnih zarobljenika.
Velford-Kerol je rekao da je sud postupao "u svetlu odluke da je neprihvatljivo svedočenja Agima Zogaja", poznatog kao "svedok iks".Zbog proceduralnih razloga, sud je u martu odbacio kao neupotrebljive dokaze koje je sudu podneo Agim Zogaj. Zogaj je u septembru prošle godine počinio samoubistvo u Nemačkoj. Salustro je najavio da će sa žaliti na odluku prvostepenog suda. Tužilaštvo ima rok od 15 dana za podnošenje žalbe Vrhovnom sudu Kosova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.