Tužilaštvo iz Mitrovice najavilo saradnju sa beogradskim

Izvor: RTS, 22.Jan.2018, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo iz Mitrovice najavilo saradnju sa beogradskim

Odeljenje za teška krivična dela Osnovnog tužilaštva u Kosovskoj Mitrovici izrazilo je spremnost da beogradskom Tužilaštvu za organizovani kriminal pruži podatke koje poseduje u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića.
U odgovoru kosovskog ministarstva pravde upućenom Ministarstvu pravde Srbije ističe se da će tužilaštvo pružiti sve podatke sa kojima bude raspolagalo "kako bi se na koordinirani način >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sprovela istraga povodom ubistva Ivanovića i kako bi se što pre otkrili počinioci tog krivičnog dela".

Odgovor kosovskog ministarstva je dostavljen preko Euleksa, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde Srbije.
Takođe, u odgovoru se navodi da će izveštaj sa uviđaja, kao i ostali prikupljeni podaci, biti hitno dostavljeni Tužilaštvu za organizovani kriminal nakon što isti budu sačinjeni.
Pored toga, Tužilaštvu za organizovani kriminal je upućen i zahtev za pravnu saradnju povodom pružanja informacija u vezi zapaljenog vozila koje je otkrila istražna jedinica Osnovnog tužilaštva u Mitrovici.
U međuvremenu je Tužilaštvo za organizovani kriminal potvrdilo da je dobilo zahtev Osnovnog tužilaštva u Kosovskoj Mitrovici za uzajamnu pravnu pomoć u cilju provere određenih podataka i okolnosti koje mogu biti od značaja za dalje vođenje istrage u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića, saopšteno je iz tužilaštva.
Ovaj zahtev se odnosi na pružanje informacija u vezi zapaljenog vozila.
Tužilaštvo za organizovani kriminal je ukazalo i da mu je preko misije Euleks i Ministarstva pravde Srbije dostavljen i akt Osnovnog tužilaštva u Kosovskoj Mitrovici, kojim je izražena spremnost da mu pruži sve podatke i informacije kojima će raspolagati u vezi sa ubistvom Ivanovića.
Tužilaštvo za organzivani kriminal je nakon ubistva Ivanovića istog dana pokrenulo predistražni postupak i dalo naloge BIA i MUP-u da prikupe potrebne informacije i obaveštenja povodom krivičnog dela terorizama u pravcu rasvetljavanja Ivanovićevog ubistva.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tužilaštvo za organizovani kriminal: Dobili smo zahtev za saradnju sa kolegama iz KiM

Izvor: Blic, 22.Jan.2018

Tužilaštvo za organizovani kriminal potvrdilo je danas da je dobilo zahtev Osnovnog tužilaštva u Kosovskoj Mitrovici za uzajamnu pravnu pomoć u cilju provere određenih podataka i okolnosti koje mogu biti od značaja za dalje vođenje istrage u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića, saopšteno je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.