Tu su isti ljudi, Tači, Vučić, kako da dođe do rezultata? Jedino Amerika da se uključi!

Izvor: BKTV News, 30.Jun.2018, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tu su isti ljudi, Tači, Vučić, kako da dođe do rezultata? Jedino Amerika da se uključi!"

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj smatra da jedino uključivanje Amerikanaca u dijalog Beograda i Prištine može da donese rezultat, prenosi RTK2.

"Skeptičan sam da bi moglo doći do rezultata u ovom dijalogu, jer su tu isti ljudi, to su Mogerini i Angelina Ejnhorst, isti akteri tokom pet godina, predsednici Tači i Vučić. Ne razumem kako se nešto ođednom može promeniti, ne razumem kako mogu odmah pokrenuti stvari", naveo je Haradinaj tokom konstitutivne skupštine Alijanse >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << za budućnost Kosova, partije na čijem je čelu.

On kao jedini način da se dese promene pominje uključivanje "nove snage" u dijalog.

"Zamislite, odemo u Brisel i vratimo se bez sporazuma o energetici, to je čak i mala stvar. Tražili smo novu snagu u dijalogu, da Amerikanci dođu. Ako Amerikanci tvrde da je to pitanje Evrope, nastavićemo da sedimo za stolovima, dozvoliti da Evropa uzme stvari u svoje ruke, ali neka Nemačka pomogne", rekao je Haradinaj.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da ljudi u Srbiji treba da imaju poverenje u svoje rukovodstvo, koje "danonoćno radi" na rešavanju pitanja Kosova, u nastojanju da dobijemo bar nešto jer danas, kako je rekao nemamo ništa, "zahvaljujući" onima koji su do 2012. "stavili potpis" na nezavisno Kosovo.

Predsednik Aleksandar Vučić prošle nedelje bio je u Briselu gde je, kako je rekao, postignut veoma važan dogovor. za Kosovo i Metohiju  i dodao da je taj dogovor poseban za Srbe na Kosovu i Metohiji, ali i sve građane Srbije, a to je da se svi problemi rešavaju u miru, poštujući jedni druge i garantujući bezbednost građana.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.