Tri kandidata za ombusmana Kosova

Izvor: Blic, 25.Feb.2014, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri kandidata za ombusmana Kosova

Skupštini Kosova biće predložena tri kandidata za ombudsmana Kosova, piše danas portal koha.net. Adrijana Hodžić, jedan od kandidata

Prema portalu, od 22 kandidata koliko je konkurisalo za funciju ombudsmana, Skupštini će za tu funkciju biti predloženi Đulijeta Muškoljaj, bivši sudija Ustavnog suda Kosova, profesor na pravnom fakultetu u Prištini.

Drugi kandidat je Hiljmi Jašari koji je godinu dana bio v.d. ombudsmana Kosova nakon odlaska sa Kosova međunarodnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ombusmana Marek Novickog sa Kosova, dok je treći kandidat Adrijana Hodžić, šefica Administrativne kancelarije Kosova u severnom delu Mitrovice.

U parlamentarnoj komisiji za ljudska prava je rečeno da je procedura izbora kandidata bila transparentna, uz nadzor Odbora za zaštitu ljudskih prava iz Prištine.

Kandidature su dobile saglasnost te parlemantarne komisije i oni će biti predloženi Predsedništvu Skupštine za dalju procedure. Ombudsmana bira Skupština Kosova tajnim glasanjem.

Mandat ombudsmana je pet godina, dok sadašnjem ombudsmanu Sami Kurtešiju mandat ističe 4. juna ove godine.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Tri kandidata za ombudsmana Kosova

Izvor: Akter, 25.Feb.2014

Skupštini Kosova biće predložena tri kandidata za ombudsmana Kosova, piše danas portal koha.net

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.