Izvor: JUGpress.com, 20.Jan.2023, 20:16

Traži smenu Lajčaka zbog izjave

PRIŠTINA

Član Pokreta Samoopredeljenje, Sadri Ramabaja, inače poznati politički analitičar na Kosovu, zatražio je od Evropskog parlamenta da pokrene istragu o smeni Mirsolava Lajčaka sa mesta specijalnog predstavnika za dijalog Kosova i Srbije.

Ramabaja je u reagovanju na svom fejsbuk profilu kritikovao Lajčaka zbog izjave date medijima posle današnjeg sastanka pet međunarodnih emisara sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem.

Lajčak je danas, zbog nezadovoljstva >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Kurtijevim stavom, rekao, “Prerano je davati bilo kakvu dramatičnu izjavu jer smo usred misije koju ćemo nastaviti u Beogradu“.

Ova izjava je za Ramabaju “skandalozna”.

„Ova skandalozna izjava je više proizvod svesti jednog advokata Srbije, nego svesti diplomatskog predstavnika EU”.

„Posle ove izjave, konačno, Evropski parlament bi trebalo da pokrene proces njegove smene, pored zahteva za pokretanje istrage, slično kao što je u međuvremenu uradio sa komesarom za proširenje EU Oliverom Varheljijem, nakon što je utvrdio da je favorizovao Srbiju tokom pregovora o proširenju bloka“, napisao je Ramabaja.

3

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.