Traže odluku skupštine Srbije

Izvor: B92, 09.Avg.2011, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Traže odluku skupštine Srbije

Leposavić -- Poslanici iz Zubinog Potoka smatraju da o uklanjanju barikada na severu Kosova treba da odlučuje Skupština Srbije, a ne odbornici opština sa Kosova.

To je rekao predsednik opštine Zubin Potok posle današnjeg prekida zajedničke sednice odbornika sa severa Kosova.

Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić je rekao da odbornici opštine Zubin Potok ne prisustvuju, jer smatraju da o privremenom sporazumu treba da se izjasne poslanici Skupštine Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a ne lokalni odbornici.

Posle prekida sednice dogovoreno je da skupštine opština pojedinačno održe sednice na kojima treba da razmatraju prvremeni sporazum, ali nije precizirano kada.

Predsednik opštine Leposavić Boško Ninić je rekao da nije u nadležnosti lokalnih organa da odobravaju ili ne privremeni sporazum predstavnika Vlade Srbije postignut sa Kforom.

Opštinski krizni štabovi treba da odluče o eventualnom uklanjanju barikada na severu Kosova, rekao je Ninić.

On je kazao da je moguće da opštinski krizni štab u Leposaviću već u toku dana donese odluku o tom pitanju i da će građani i dalje biti organizovani i pratiti razvoj situacije.

Na barikadi u opštini Leposavić danas oko podneva skoro i da nije bilo građana, na putu su jedino bila istovarena drva, kao prepreke, a nekoliko građana je bilo pored puta.

Šatori pored barikada, u kojima su se građani prethodnih dana okupljali, danas su prazni.

Zajednička sednica odbornika tri opštine, Kosovska Mitrovica, Leposavić i Zvečan, prekinuta je u Leposaviću, jer odbornici opštine Zubin Potok nisu došli i dogovoreno je da pojedinačno svaka opština razmatra privremeni sporazum.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.