Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Nov.2017, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trandafilova: Još nema optužnica protiv pripadnika OVK

Predsednica Specijalnog suda Ekaterina Trandafilova saopštila je danas u Prištini da za sada Specijalni sud nije dobio nijednu optužnicu protiv nekadašnjih pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) i da će suditi pojedincima, a ne organizacijama.

"U očekivanju smo, trenutno nema nijedne optužnice", rekla je Trandafilova govoreći pred novinarima i predstavnicima civilnog društva.

Ona je rekla da je počastvovana što je izabrana za predsednicu suda i dodala >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da će sudije tog suda suditi pošteno i bez političkih uticaja.

"Politički uticaj nije adresa ovog suda. Mi ćemo suditi ljudima, a ne organizacijama", kazala je Trandafilova.

Iz Ministarstva pravde Kosova je saopšteno da je na sastanku sa predsednicom Specijalnog suda razgovarano o mandatu suda i saradnja sa institucijama na Kosovu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Trendafilova: Još nema optužnica protiv pripadnika OVK

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Nov.2017

Predsednica Specijalnog suda Ekaterina Trendafilova saopštila je danas u Prištini da za sada Specijalni sud nije dobio nijednu optužnicu protiv nekadašnjih pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) i da će suditi pojedincima, a ne organizacijama. "Trenutno nema nijedne optužnice", rekla je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.