Tramp je nenormalan, za Albance je važno da Bajden pobedi

Izvor: B92, 20.Okt.2020, 17:06

"Tramp je nenormalan, za Albance je važno da Bajden pobedi"

Politički analitičar Faton Mehmeti za Kosovo onlajn kaže da bi, ukoliko u SAD pobedi Džozef Bajden, Albanci na Kosovu učvrstili američku podršku.

“Američki izbori su važni za Kosovo, jer će se Albanci pobedom Bajdena osećati podržanim od SAD, dok Trampa više vole Srbi, zbog njihovih veza sa Rusim", kaže Mehmeti i dodaje:

"Srpski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lobi u SAD više podržava Trampa, dok albanski lobi podržava Bajdena, jer je gospodin Bajden poznat kao veliki prijatelj Albanaca i pristalica albanske strane na Balkanu.”

Prema rečima Mehmetija, vlasti u Sjedinjenim Američkim Državama su uvek bile usaglašene prema Kosovu, ali je dolaskom Trampa narušen taj kontinuitet.

“SAD su imale jedinstven stav po pitanju Kosova, sve dok na čelo države nije došao Donald Tramp. Tramp je "nenormalan“ predsednik u smislu da je potpuno promenio američki diskurs na Balkanu. Bez obzira na to gde SAD pobeđuju, uloga Amerike se ne menja, već se menja naklonost jednoj ili drugoj strani, u zavisnosti od toga ko pobedi”, zaključuje Mehmeti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.