Izvor: B92, 22.Jan.2013, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trajkovićeva i Haradinaj se sastali

Poslanica Jedinstvene srpske liste u parlamentu Kosova Rada Trajković potvrdila da se sastala s predsednikom Alijanse za budućnost Kosova Ramušom Haradinajem.

Ona je rekla da je sa Haradinajem, koji je pred Haškim tribunalom oslobođen optužbi za ratne zločine nad Srbima, razgovarala otvoreno i konkretno i da je zadovoljna zbog načina na koji su otvorili "neke od gorućih problema, pa i Haradinajevim stavovima vezanim za njihovo efikasnije prevazilaženje".

Rada Trajković >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ocenila da su "realne šanse" da Haradinaj na premijerskoj funkciji Kosova zameni Hašima Tačija, "koji je sušta suprotnost lideru Alijanse za budućnost Kosova", prenela je podgorička "Pobjeda".

Tači je nedavno negirao mogućnost da bez izbora prepusti mesto premijera opozicionom lideru Haradinaju.

Rada Trajković je izrazila uverenje da će njen razgovor sa Haradinajem, kao i svi budući razgovori, biti korisni za srpski narod na Kosovu.

Ona je rekla da podržava i "Nikolićevu platformu" o Kosovu, kao i Rezoluciju Skupštine Srbije, jer, kako je objasnila, prvi put se nešto jasnije određuju i prema statusu srpskih enklava na jugu Kosova.

Prema oceni Rade Trajković, znatan deo lokalnih lidera Srba na Kosovu "veoma dobro živi, sa već odavno utvrđenim rezervnim položajima", jer imaju "velelepne kuće" i ogromne stanove u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu ili Čačku.

"Njihova deca se ne školuju niti u mitrovačkim, niti u gračaničkim školama i fakultetima, niti se njihova rodbina brine hoće li u državnim apotekama biti dovoljno lekova sa pozitivne liste Fonda zdravstva ili medicinskog materijala u zdravstvenim ustanovama u Leposaviću, severnoj Mitrovici, Kosovu Polju ili Gračanici", rekla je Rada Trajković.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.