Trajković i Jakšić uputili oštro otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću

Izvor: KMnovine.com, 03.Mar.2024, 12:48

Trajković i Jakšić uputili oštro otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću

Trajković i Jakšić uputili oštro otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću

Dok su demonstranti hitali ka glavnom gradu ROSU policija je to iskoristila i upala u opštine na severu Kosova i Metohije gde se i dan-danas nalaze. Nemoj samo da nam kažeš da se niste dogovorili.



Manir da se kriješ iz drugih kada treba da odgovoriš političkim protivnicima na opravdane kritike >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << i dalje primenjuješ. Ranije si za to koristio tzv. Srpsku listu a sada si upotrebio političkog balavca i anonimusa nekog tamo Miloša Terzića člana predsedništva Srpske napredne stranke. Međutim, stil, jezik i poruke upravo svedoče da si ti autor. Zašto se kriješ iza drugih, majstore. Pojavi se muški, isprsi se i potpiši se.


U tom nazovi saopštenju sebe predstavljaš kao čoveka koji se bori za Kosovo i Metohiju protiv tamo nekog Aljbina Kurtija koga si ti uzdigao do nivoa Napoleona. Majstore, ti nisi nikakav borac za južnu srpsku pokrajinu nego si podlac, prevarant, izdajnik. Zavodiš građane Srbije za Goleš planinu kako bi rekli mi Srbi koji živimo u južnoj srpskoj pokrajini. Potpisao si Briselski sporazum koji je sve državne ingerencije koje je Srbija imala na Kosovu i Metohiji predao separatistima u Prištini. Sudstvo, policija, telekomunikacije, civilna zaštita, uvođenje Srba u pravno-politički sistem samoproglašene republike Kosovo sve je to tvoje delo. A mora da priznaš da to nije patriotizam nego ogoljena izdaja. Nikada do sada nisi napravio platformu za političke pregovore sa Prištinom jer onda ne bi mogao da trguješ južnom srpskom pokrajinom kako radiš svih ovih dvanaest godina radi golog opstanka na vlasti.
 
Kada već spominješ 2004. godinu da te podsetim, još dobro pamtim, da sam ja Marko Jakšić kao direktor bolnice primio tebe generalnog sekretara opozicione Srpske radikalne stranke. Odveo sam te na mitrovački most da ti pokažem kako smo organizovali odbranu severa Kosova i Metohije. Mora da priznaš da kada su separatisti zapucali iz pravca tri solitera nisi se baš junački poneo. 


Nama podmećeš Aljbina Kurtija. Nismo mi deo te priče ali jesi ti. Ako imaš kratko pamćenje da te podsetimo da je predsednica tzv. Kosova prva saradnica Aljbina Kurtija izabrana uz pomoć tri glasa Srpske liste, odnosno Srpske napredne stranke. To je jedno te isto. Jer nama člana Srpske liste koji nije član Srpske napredne stranke. Saradnjom sa Aljbinom Kurtijem nastavio si i dalje. Predsednik poslaničke grupe Srpske liste u skupštini samoproglašene republike Kosovo Slavko Simić u svom obraćanju predsednici poslaničke grupe Samoopredljenja Mimozi Husari-Ljilja kaže da je vaša saradnja bila plodotvorna jer ste zajedničkim radom doneli više od 40 zakona. Na toj albanskoj „Klan“ televiziji iz Prištine Slavko Simić još kaže da su se sednice skupštine prekidale da bi Mimoza Husari-Ljilja mogla da obavi konsultacije sa potpredsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem. Zarad organizovanja kontramitinga u Beogradu od Aljbina Kurtija si pozajmio 200 autobusa koji su prevozili tvoje pristalice kako sa severa KiM tako i iz južne Srbije sve do Niša. Dok su demonstranti hitali ka glavnom gradu ROSU policija je to iskoristila i upala u opštine na severu Kosova i Metohije gde se i dan-danas nalaze. Nemoj samo da nam kažeš da se niste dogovorili.
 
Za gradnju kasarni na severu Kosova i Metohije vlada Aljbina Kurtija je ekspoprisala imanja od srpskih vlasnika a ondašnji član vlade Goran Rakić je glasao za tu odluku o čemu postoje stenogrami. Pretpostavlja se da je on to uradio po tvom blagoslovu. Isti taj Goran Rakić prvo polaže zakletvu kao ministar u separatističkoj vladi na vernost ustavu Kosova a pre manje od mesec dana je položio zakletvu i na ustav Republike Srbije. To se ne zove mudrost, to se zove pokvarenost. Liči na ovo što ti radiš danas, kuneš se da nećeš da uvedeš sankcije Rusiji a preko posrednika prodaješ oružje Ukrajini da bombarduje mirne ruske građane. Granate sa nazivima srpskih fabrika Rusi su identifikovali. Potpisuješ čak i dekleraciju u Tirani kojom se obavezuješ da uhapsiš predsednika Ruske Federacije. 
Ceo sever Kosova i Metohije si izlepio grafitima „Nema predaje – KM registracija ostaje“ a onda pod pritiskom svojih mentora kao pudlica podvio si rep i čak porukama preko Telekoma pozivao Srbe da uzmu separatističe tablice. Prethodno da te podsetimo u tvojoj režiji onima koji su se drznuli da takve tablice uzmu vozila su im zapaljena. Bez ikakvog opravdanja ogromnu imovinu građana Srbije si ustupio Prištini preko energetskog sporazuma. Bože koji si ti izdajnik i kakva nacionalna štetočina. 


Da bi ispeglao izbornu krađu požurio si da vozila sa separatističkim tablicama i dokumentima samoproglašene republike Kosovo puštaš slobodno da krstare Srbijom. Na administrativnim prelazima izlepio si disklejmere da to ne znači priznanje Kosova. Bože kako si ti pametan ljubi ga majka. Objašnjenje za ovu izdaju našao si u tome da želiš da Albancima sa KiM pokažeš autoputeve po Srbiji. Da li to znači i sutra kad budeš otvarao ambasadu u Prištini da ćeš na njoj opet da staviš neki drugi disklejmer gde će da stoji da otvaranje ambasade ne znači priznanje Kosova. Uostalom, pre neki dan u sred Beograda Albanci su obeležili 16 godina od proglašenja nezavisnosti južne srpske pokrajine. Bez tvoje dozvole to nije smelo i moglo da se odradi. U isto vreme, nažalost to smo saznali od Gabriela Eskobara, kada si dao dozvolu za nesmetan prelaz vozila sa separatističkim tablicama priznao si Kosovo za posebno carinsko područje na čemu ti se zahvaljuje ovaj američki diplomata. To si izdajniče sakrio od srpskog naroda. 



Prihvatio si u Briselu Francusko-nemački predlog a u Ohridu se obavezao da ga sprovedeš gde u tački 2 tog sporazuma stoji da ti lično kao predsednik Srbije prihvataš teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost Kosova. Pa ko je onda kvisling i izdajnik? Ti a ne mi. 



Na televiziji pred milionskim auditorijumom si taj politički korak odnosno izdaju branio rečima „pustite me da ih malo lažem, da ih malo varam“. Tako se majstore ne brani sveta srpska zemlja nego se predaje. 


Što se Banjske tiče i našeg oružanog debakla bez tebe, tvoje organizacije i dozvole to nije moglo da se odradi. Milan Radoičić se ne pita za mnogo manje stvari a kamoli za ovu oružanu akciju. Ako si već mislio da ratuješ zašto nisi poslao specijalce iz Žandarmerije i SAJ-a nego neobučene mladiće koji ni vojni rok nisu služili. Smrt trojice srpskih mladića ti nosiš na duši. Mnogo se kriješ iza Srba sa Kosova i Metohije. Pitanje južne srpske pokrajine nije pitanje samo Srba sa KiM nego vaskolikog srpstva a posebno srpske države na čijem si ti čelu. 
I danas dok postoji kriza dinara već znamo kako će da se zavriši. Još jednom pobedom Aljbina Kurtija nad Aleksandrom Vučićem. Da li pobedom ili dogovoromo vreme će da pokaže.


Ako iskreno želiš da sačuvaš dinar to je tako jednostavno. Pošalji poruku Prištini da ako ne vrate dinar kao platežno sredstvo da ćeš da sprečiš ulazak vozila sa separatističkim tablicama kroz centralnu Srbiju. To bi neminovno dovelo do velikih protesta u Prištini i do smene Aljbina Kurtija sa vlasti. Ali ti to nikad nećeš da urdiš jer je Aljbin Kurti tvoj koalicioni partner.
 
Nas stavljaš u isti koš sa Radom Trajković i Nenadom Rašićem. Nismo mi deo te pojave ali čini nam se da jesi ti. Dok oni borave u vladi Kosova tvoja Srpska lista odnosno Srpska napredna stranka „ponosno“ sedi u separatističkoj skupštini. Na taj način i jedni i drugi dajete legalitet i legitimitet vladi Aljbina Kurtija.
 
Nama kažeš da mi očekujemo da nam Dragan Đilas da funkcije. Nama one ne trebaju. U našim godinama mi od Boga očekujemo da nam da zdravlje a funkcije i carski tron su za tebe za koje se grčevito držiš. Vladarski presto i vlast su tebi potrebni. Onog časa kad siđeš sa vladarskog trona ti gubiš slobodu. Završićeš u zatvoru zbog krivičnog dela nacionalne veleizdaje. Inače da te obavestimo Srpsko nacionalno veće na sednici predsedništva u Nišu donelo je odluku da tebi zbog dele nacionalne veleizdaje podese krivičnu prijavu. Mi za izdaju a neki drugi će za brojne kriminalne afere, korupciju i enormnu pljačku građana Srbije. Ogroman novac koji si zgrnuo ništa ti neće značiti. Dok tvoji prethodnici koji su bili na vlasti Koštunica, Tadić pa i Tomislav Nikolić slobodno šetaju zemljom Srbijom ti ćeš u zatvoru okajavati grehe. Molimo se Bogu da to doživimo.
 
I još nešto da ne zaboravimo u Banjaluci si nazvao sve Srbe sa Kosova i Metohije da smo manje vredan odnosno kmetovski nastrojen deo srpskog naroda. Mi kao i naši preci hiljadama godina čuvamo svetu srpsku zemlju na kojoj je nastala i duhovnost i državnost srpskog naroda. Samo nam nije jasno šta smo svi mi to Bogu zgrešili da tamo neko iz nedođije bolje reći vukojebine iz Čipulića kod Bugojna odlučuje o našoj sudbini.


Mi lično ništa nemamo protiv Srpske pravoslavne crkve smeta nam to što je episkop raško-prizrenski Teodosije podržao izdajnički Briselski sporazum kojim je u opasnost doveden opstanak Srba na Kosovu i Metohiji. Vreme nas nije demantovalo nego je to potvrdilo jer danas Srbi mnogo gore i teže žive nego pre tvog dolaska na vlast i Briselskog sporazuma. U burnim vremenima za vreme turske vlasti srpska crkva je bila na čelu svog naroda zbog čega je i ubijen veliki broj srpskih patrijarha. Njih osmorica je sahranjeno u Pećkoj patrijaršiji. Od tvog rođaka srpskog patrijarha Porfirija zahtevamo da sada kada je teško po srpski narod boravi onde gde mu je mesto a to je Patrijaršija u Peći. Smeta nam da ne želi da razgovara sa predstavnicima jednog dela srpskog naroda ali zato je otvoren za razgovore sa albanskim gradonačelnikom Peći koji mu je čak bio i na ustoličenju.


Ubuduće da se ne bi igrali gluvih telefona predlažemo ti da javno sučelimo svoje stavove unapred znajući da ti nemaš kuraži za takvo političko nadmetanje. U suštini ti si samo jedna kukavica i pobegulja. 


Marko K. Jakšić
Ortoped u penziji
Momčilo Trajković
advokat






 * * *




Zbog cenzure i blokiranja svih medija i alternativnih pogleda, pratite naš Telegram kanal



KM novine su jedini nezavisni srpski medij sa Kosova i Metohije koji se oslanja isključivo na podršku svojih čitalaca zbog čega je naš dalji rad ozbiljno ugrožen 


Pomozite nam da opstanemo i unapredimo izveštavanje 








 




Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram




Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2024 ::    Hvala na interesovanju

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.