Tipski kiosci u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: Radio 021, 26.Okt.2014, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tipski kiosci u Kosovskoj Mitrovici

U Kosovskoj Mitrovici danas je počelo postavljanje tipskih trafika koje bi trebalo da ulepšaju ovaj grad na severu Kosova, a za prvi kontigent kioska izdvojeno je 4,2 miliona dinara.

Direktor JP "Direkcije za stambeni i poslovni prostor" u Kosovskoj Mitrovici Dušan Dimitrijević izjavio je da je danas postavljen prvi od ukupno sedam modernih kioska koji će biti instalirani u ulicama Knjaza Miloša i Kralja Petra I.

On je objasnio da su u pitanju kiosci koji imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << veoma moderan izgled i da će i ostali kiosci koji budu postavljeni u gradu biti identični danas postavljenom objektu. "Izdvojeno je oko 600.000 dinara po jednom kiosku, što znači da je izdvojeno 4,2 miliona za ovu nabavku. Kiosci su vlasništvo oppštine Kosovska MItrovica, svi korisnici će plaćati mesečne zakupnine privremenom opštinskom organu", kazao je Dimitrijević.

On je naveo da se kiosci postavljaju samo na onim mestima gde su već postojali ranije, čiji vlasnici imaju potpuno urednu dokumentaciju i koji su i pre 1999. godine imali te objekte i sve neophodne dozvole za rad.

Severni deo Kosovske Mitrovice minulih godina je bio simbol za urbanistički haos, a ovaj grad je "krasio" veliki broj nelegalno postavljenih trafika čije je uklanjanje nedavno počelo.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.