Tibor Varadi, braneći Vladimira Kostića, krši Ustav R. Srbije

Izvor: KMnovine.com, 20.Jan.2021, 23:43

Tibor Varadi, braneći Vladimira Kostića, krši Ustav R. Srbije

Tibor Varadi, braneći Vladimira Kostića, krši Ustav R. Srbije "Secesija je protivpravni akt definisan Poveljom UN i separatističko samoproglašenje nezavisnosti Kosova mogu da okače mačku o rep."


   
Tibor Varadi, čovek koji zaslužuje oduzimanje svih zvanja i proveru dosadašnjeg rada radi utvrđivanja eventualnih krimogenih aktivnosti
   







>> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com <<











Piše: Gordana Berarov Valčić



Tibor Varadi, nekadašnji profesor na Soroševom budimpeštanskom Srednjoevropskom univerzitetu (CEU) kojem je od strane vlade V. Orbana oduzeta licenca za rad na području Mađarske, kao član SANU uzima u odbranu predsednika SANU Vladimira Kostića, koji nas je, kao i pre nekoliko godina, „obavestio“ da „Kosovo nije naše, ni de facto niti de iure, nije deo R. Srbije”. Varadi objašnjava da je Vladimir Kostić rekao da "Kosovo u ovom času faktički nije naše, i da bi trebalo krenuti od te činjenice i nešto učiniti. Reći za nekog da je izdajica je vrlo lako, mnogo jednostavnije nego nešto učiniti za Srbe na Kosovu. Ne verujem da postoji razlog za Kostićevu smenu”, ističe Varadi. “Lično mislim da se Kosovo bespravno otcepilo, to je suprotno međunarodnom pravu, ali isto tako je teško sporiti da Kosovo trenutno nije deo Srbije, jer se srpsko zakonodavstvo ne širi na Kosovo, srpski sudovi nemaju ovlašćenja na Kosovu, srpska administracija nema ovlašćenja tamo“, pojašnjava Varadi. (link http://91.222.7.144/.../tibor-varadi-kosovo-se-jeste... )

- Čudno je da pravnik poput Tibora Varadija ne zna šta piše u pravim normama međunarodnog javnog prava tvrdeći da je “teško sporiti da Kosovo trenutno nije deo Srbije”?!

Da “podsetimo” Varadija na međunarodno javno pravo i Ustav R. Srbije i osporimo ono što je rekao:

1. Kao prvo, Tibor Varadi bi trebao da zna da Savet bezbednosti Organizacije ujedinjenih nacija (SB OUN), nema nadležnost da oduzima teritorijalni integritet i suverenitet ni jednoj državi članici UN, sledstveno ni R. Srbiji.

2. Kao drugo, de facto neka država postoji ako ima suverenu vlast (iure imperii) nad stanovništvom koje živi na određenoj teritoriji. Tzv. Kosovo do 2008. godine čak nije ni tvrdilo da je država, a ni tada ni danas nije ispunjavalo prvi uslov - postojanje suverene vlasti. Rezolucija 1244 je na snazi. Dakle, de facto tzv. Kosovo nije država.

3. Kao treće, de iure, država postoji ako je poseduje ius belli gerendi (pravo vođenja rata), ius legationis (pravo poslanstva) i ius contrahedi (međunarodnougovornu sposobnost).

Prvi uslov tzv. Kosovo nikako ne ispunjava, a ni druga dva, delimično - nedostaje im priznavanje od strane R. Srbije.

Kumanovski sporazum je bio samo sklapanje primirja, prekid oružanih dejstava, a ne kapitulacija.

4. Kao četvrto, secesija je protivpravni akt definisan Poveljom UN i separatističko samoproglašenje nezavisnosti Kosova mogu da okače mačku o rep. Ono što je Tibor Varadi priznao jeste to da je separatističko Kosovo protivpravno izvršilo secesiju. Takođe je naglasio da srpski sudovi nemaju ovlašćenja na teritoriji tzv. Kosova ali nije dodao da je to rezultat protivustavnog delovanja Aleksandra Vučića. 

5. Kao peto, ustav R. Srbije kao najviši pravni akt, još uvek je na snazi definišući Kosovo i Metohiju za sastavni deo R. Srbije i svi državljani R. Srbije su u obavezi da ga poštuju, što važi i za Tibora Varadija i Vladimira Kostića, kao i sve političare.

Nijedan državni organ, politička organizacija, grupa ili pojedinac ne može da prisvoji suverenost od građana (Ustav R. Srbije, čl.2, stav2). To važi i za izgovorenu javnu reč ili bilo koji drugi akt kojim se ugrožava suverenitet i teritorijalni integritet R. Srbije 

6. Kao šesto, Tibor Varadi je, kao i Vladimir Kostić, državljanin R. Srbije, ovom izjavom, "de fakto i de jure" prekršio Ustav R. Srbije, isto kao i Aleksandar Vučić koji je protivustavno preneo ovlašćenja za sudsku vlast separatističkim teroristima na KiM, kao i Ivica Dačić koji je protivustavno potpisao Briselski sporazum.

Preporuka Tiboru Varadiju da pročita Krivični zakon R. Srbije, glava 28, član 307.

7. I na kraju, ali ne manje bitno, pitanja za Tibora Varadija:

- Ako je R. Srbija član UN, važi li za R. Srbiju Povelja UN ili ne? Ako važi – o čemu raspravljate? Ako ne važi – zašto pravnici ćute globalistima dok im glasne žice pucaju napinjući se da krše Ustav R. Srbije?!

- Od kada se teritorijalna prava države zamenjuju za prava pojedinaca koji pripadaju manjinama?

- Čudno je, da kao član pravnog tima R. Srbije u Hagu, nikada niste čak ni postavili pitanje za pokretanje procesa za počinioce Zločina protiv mira koji je doveo do dezintegracije SFRJ?!

- Da li bi građanin u Mađarskoj, ukoliko bi bilo kojom radnjom narušio suverenitet i teritorijalni integritet Mađarske, prošao nekažnjen pravnom sankcijom?!


Zanimljivo je i to da svi tzv. intelektualci kao i tzv. patriote koje traže SAMO smenu Vladimira Kostića sa mesta predsednika SANU, se nisu setili da postoji i Krivični zakon R. Srbije koji sankcioniše protivustavno delovanje ne samo Vladimira Kostića, nego i Aleksandra Vučića, Ivice Dačića, Nebojše Stefanovića ... i svih onih koji su kršili ustav R. Srbije!

Zapamti moj narode, titula nije veresija ni za čast, ni za poštenje, a ni za znanje!

Srbija će biti NAŠA PRIČA - a ne Samoživo AntiNacionalno Udruženje!



* * *


Iza nas stojite jedino - vi! Ako želite da nastavimo da radimo, podržite nas. Ostalo je na nama.





 
Ukoliko Vam više odgovara neki drugi način, konakirajte nas na kmnovine@gmail.com





Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram



PROČITAJTE JOŠ:   
Rade Dacić: Zašto izdajnik izdaje ( l deo) - KM NovineRade Dacić: Zašto izdajnik izdaje ( l deo) Svakom čoveku je stalo do toga da zna može li se pouzdati u drugoga čoveka, ili ima osnova za sumnju da će ga čovek, s kojim u zajednici nešto preduzima, izneveriti. Do toga saznanja treba da je stalo i nacionalnoj zajednici, pogotovu onoj čijem razaranju teži neka druga nacionalna zajednica, ili više drugih.


PROČITAJTE JOŠ:   
Rade Dacić: Zašto izdajnik izdaje ( ll deo) - KM Novine"Kad narod svoj izdajete, „dame i gospodo", srpski izdajnici - vi, koji nemate takmaca u drugim narodima - lakomisleno ga prethodno potcenite. Tako radite na svoju štetu, jer malo za izdaju tražite, još manje dobijate". #Izdaja, #Izdajnici, #vlast, #Kosovo, #Metohija, #KM, #Novine, #Srbija,


PROČITAJTE JOŠ:   
Vučić priznao da je svojim imenom bio na listi separatističkih ''izbora'' tzv ''republike Kosovo'' i da je izdao KiM! - KM NovineVučić priznao da je svojim imenom bio na listi separatističkih ''izbora'' tzv ''republike Kosovo''! #Vučić #Palmer #Izdaja #Kosovo #Metohija #kmnovine Svako malo Vučić se dotakne onoga što mu pričinjava najveće muke - to što jeste izdajnik i što uprkos teroru, strahovladi, kontroli neonacističkih režimskih blatoida sakriva svoja antidržavna nepočinstva, postoje oni koji mnogo radije od "Vučću pederu" kažu - Aleksandre Vučiću, ti jesi najveći izdajnik koga istorija srpskog naroda pamti!




KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2021 ::    Hvala na interesovanju



Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.