Težak dan, ali razumeo sam pogled ka Beogradu

Izvor: Mondo, 21.Jan.2018, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Težak dan, ali razumeo sam pogled ka Beogradu"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sumirao je celodnevni boravak na Kosovu i Metohiji.

On je izjavio da je jasno da naši ljudi na Kosovu i Metohiji razumeju da racionalnim pristupom i razgovorom sa Albancima, ali i našim unutrašnjim dijalogom možemo da guramo zemlju napred.

"Mislim da smo se večeras u najgorem slučaju dobro čuli, možda se nismo u svemu razumeli, ali se jesmo dobro čuli i mislim da sam video i dobrim delom razumeo pogled upućen ka Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i svima nama", rekao je predsednik Srbije novinarima, posle višesatnog razgovora sa Srbima, koji su u Laplje selo došli i sa severne i južne strane Ibre, sa celog Kosova i Metohije.

Kako je ocenio, jučerašnji dan je bio težak, ali dobar, i da se pokazalo da su zapošljavanje i egzistencijalni problemi ono što najviše brine naš narod.

VUČIĆ NA KOSOVU: "Maratonski" razgovori (FOTO)

"U jednom manjem delu možemo da pomognemo, u većem broju i ne, ali ono što je sigurno je da te probleme još bolje razumemo, da smo ih 'adresirali' i da ćemo ih rešavati", rekao je.

Vučić poveo i sina Danila na Kosovo

On je takođe obećao da će država da proveri ko koliko plata prima, koliko plata isplaćuje istim licima, i koliko ima onih koji primaju plate i od Srbije i od Prištine..."dok neki nemaju nikakva primanja".

"Ako ne nađu ubice, mnoge stvari će biti jasne"

"Ono što je ključni problem je briga za bezbednost", rekao je Vučić, ali i ponovio da je jasno da Srbi na severu KiM i južno od Ibra imaju i različitih problema, ali da se vdielo da svi dobro razumeju da nam je potreban racionalan pristup i razgovor.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.