Tenzije na severu rezultat nesaradnje Kosova sa međunarodnom zajednicom, kaže Escobar

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Jun.2023, 11:35

Tenzije na severu rezultat nesaradnje Kosova sa međunarodnom zajednicom, kaže Escobar

Eskalacija na severu Kosova je delom rezultat nespremnosti zvanične Prištine da sasluša međunarodnu zajednicu, rekao je za BBC američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar (Gabriel Escobar). Dodao je da je rast tenzija na severu mogao da se izbegne: "Ova eskalacija je delom rezultat nespremnosti kosovske strane da sasluša međunarodnu zajednicu. Ona je izazvala tenzije, nepotrebno, insistiranjem na korišćenju opštinskih objekata. Postoje i druge zgrade iz kojih se može raditi...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Eskobar: Kurti mora hitno da povuče policiju iz opštinskih objekata

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Jun.2023

PRIŠTINA - Američki izaslanik za Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je da predsjednik privremene Vlade samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti mora hitno da povuče policiju iz opštinskih objekata sa sjevera Kosova i Metohije i počne rad na stvaranju Zajednice srpskih opština.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Eskobar: Tenzije zbog nespremnost Prištine da sasluša međunarodnu zajednicu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jun.2023

Američki izaslanik za zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je da se eskalacija tenzija na severu Kosova i Metohije delimično rezultat nespremnosti Prištine da sasluša međunarodnu zajednicu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Eskobar: Tenzije na severu rezultat nesaradnje Kosova sa međunarodnom zajednicom

Izvor: Danas, 04.Jun.2023

Eskalacija na severu Kosova je delom rezultat nespremnosti zvanične Prištine da sasluša međunarodnu zajednicu, rekao je za Bi-Bi-Si (BBC) američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar (Gabriel Escobar).

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.