Telekom Slovenije prodaje podružnicu na Kosovu

Izvor: Večernje novosti, 06.Jul.2019, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Telekom Slovenije prodaje podružnicu na Kosovu

Prošle godine Telekom Slovenije je postao jedini vlasnik Ipko kupovinom oko sedam odsto kompanije, koje ranije nije imao Telekom Slovenije saopštio je da počinje s postupkom prodaje svoje podružnice na Kosovu Ipko, a u skladu sa svojom strategijom dalje konsolidacije kroz širenje i dezinvestiranje, objavio je danas slovenački sajt Diplomasi end komerc (Diplomacy and commerce).Prošle godine Telekom Slovenije je postao jedini vlasnik Ipko kupovinom oko sedam odsto kompanije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << koje ranije nije imao.Sredinom marta 2018. godine, Telekom Slovenije obezbedio je povećanje kapitala od 15 miliona evra.Kako se navodi, odluka je u skladu sa strategijom Telekoma za period od 2019 - 2023.godine, koja uključuje mogućnost dalje konsolidacije kroz širenje ili dezinvestiranje na tržištu na kome kompanija posluje.PROČITAJTE I: Telekom Srbija kupio kablovskog operatora TelemarkKako se navodi, Ipko Telekomunikejšns LLC je vodeći provajder širokopojasnih veza i drugi najveći mobilni operater na Kosovu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Telekom Slovenije prodaje podružnicu na Kosovu

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Jul.2019

LJUBLJANA - Telekom Slovenije saopštio je da počinje s postupkom prodaje svoje podružnice na Kosovu Ipko, a u skladu sa svojom strategijom dalje konsolidacije kroz širenje i dezinvestiranje, objavio je danas slovenački sajt Diplomasi end komerc (Diplomacy and commerce).

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.